Taze Naneli Cacık

Taze Naneli Cacık

Herkese merhaba. Tatile az kaldıııı:) Yanlış anlaşılmasın, çalışmayı sevmediğimden değil ama bu sene gerçekten çok yoruldum. Hem hafta içi hem hafta sonu derken neredeyse yıl bitiyor ve daha 1 gün bile tatil yapamadım. O yüzden de artık sabırsızlanıyorum:)

Bugünkü tarifim hepinizin çok çok iyi bildiği bir tarif aslında ama fark ettim ki sayfamda yok ve de zaman zaman soruluyor. Bu sefer içine taze nane doğrayarak yaptım. Bence yaz mevsimin en güzel serinleticilerinden:)

Lafı çok uzatmadan hem bugünkü mönümüze, hem de tarifimize geçelim. Tarifimde aslında çok net miktarlar vermeyeceğim. Tamamen damak tadınıza göre sizler ayarlayabilirsiniz:) Bu arada yarın son günüm olduğu için, takipte kalın, birbirinden lezzetli ve çeşitli bayram tatlıları gelecek:)

Bu arada, mis gibi nane kokan bu güzel cacıklarımı Keramika’nın renkli dünyası ile sunmak istedim sizlere. Umarım beğenirsiniz.

 

Malzemeler

4 Kişilik

4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt (Biz biraz yoğun seviyoruz)

3 dal taze nane

5-6 adet salatalık (ufak küp doğranmış)

Yeterince su (Tamamen istediğiniz kıvama göre ilave edin)

Değirmen deniz tuzu

 

Yapılışı

Tüm malzemeyi bir kabın içinde bir çatal ya da bir tel çırpıcı ile çırparak karıştırın.

Suyunu ve tuzunu tadarak ayarlayın.

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>