Salepli Muhallebi

Salepli Muhallebi

Herkese hayırlı cumalar ve şimdiden süper bir hafta sonu diliyorum. Umarım olumsuz hava koşullarına rağmen her şeyin istediğiniz gibi olduğu ve sorunsuz bir hafta sonu yaşarsınız. Uzmanlar bugün için dışarı çıkmayın dedi. Çıktık ama hayır olsun sonumuz:) Çok yoğun bir Cumartesi – Pazar beni bekliyor her zamanki gibi:)  Ev kalabalık, kafamın içi kalabalık. Neyse lafı çok uzatmayı sevmiyorum ben bilirsiniz. Hemen tarifime geçiyorum.

Kış mönülerimiz devam ediyor. Kış boyunca şerbetli tatlılar yerine kalori olarak daha düşük olan sütlü tatlıları da tercih edebilirsiniz. Size güzel bir önerim var benim de. Daha önce tarifini verdiğim Vişne Soslu Muhallebideki muhallebiyi bu sefer sahlepli pişirdim. Yoğun, katı kıvamlı süper bir tatlı oldu. Sahlepi hem içerek hem de yiyerek kullanabilirsiniz bu şekilde:)

 

Malzemeler

6 Kişilik

3 su bardağı soğuk süt

3 çorba kaşığı pirinç unu

2 çorba kaşığı nişasta (buğday ya da patates olur) (dolu dolu)

1 su bardağı toz şeker

1 adet orta boy yumurta

2 tatlı kaşığı salep

Üzeri için;

Toz tarçın

 


Yapılışı

Tüm malzemeleri bir tencereye koyup tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

Orta ateşte ocağa koyun ve koyulaşana kadar pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince kaselere paylaştırın.

Üzerine toz tarçın serperek servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>