Çaylı ve Portakallı Kurabiye

Çaylı ve Portakallı Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba:) Bahar mevsimi bildiğiniz geri gitti. Hafta sonu çimenleri gören masum köylü gibi yuvarlanıyorken, bugün sabah neden atkımı da almadım diye kendime kızıyorum:) İşte her şeyin dengesi bozuldu ya, doğanınki neden bozulmasın…

Bu havalarda benim için yapılacak en güzel şey, demli bir çay, yanına da mis kokulu bir kurabiye. Bir yenisini yapana kadar kesinlikle en iyi kurabiyem budur! Tabii ki lezzeti, evimizin minik şefi tarafından da onaylanmıştır:) Üstelik de yumurtasız. Yumurta sıkıntısı olan çocuklar için de bire-bir. Evdeki portakal kokusu hala geçmedi bile:) Ağızda dağılan ve yapımı da çok kolay bu kurabiye tarifi ile haftaya başlayalım:)

Malzemeler;

225 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı demlenmiş çay (ılık ya da soğuk)

2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Bir çimdik tuz

2,5 su bardağından az fazla un

Yapılışı;

Öncelikle kuru malzemeleri yani un, tuz, portakal kabuğu rendeleri ve vanilyayı karıştırın.

Tereyağı ile pudra şekerini, kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Üzerine çayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Kuru malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Elde edeceğiniz hamur, klasik kurabiye hamurları gibi tezgahta yoğrulacak cinsten değil. Daha yumuşak hemen şekil alan cinsten.

Hamuru iki çeşit parçaya bölün.

İlk parçayı alın ve bir streç film üzerine koyup rulo yapıp, iyice sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayıp yarım saat buzlukta bekletin.

Çok kalın olmayacak şekilde, bir parmaktan daha kalın olmasın, halkalar kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

170 derecelik fırında 15 dakika kadar, yanları hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Kurabiyelerini fırında tamamen sertleşene kadar pişirmeyin. Çünkü unutmayın ki, fırından çıktıktan sonra da kurumaya devam eder, bu da çok daha sert ve ısırılamaz kurabiyeler yapmanıza sebep olur. Kurabiyeleriniz fırından çıktığında hafif yumuşak olsunlar.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>