Kremalı Çikolata Katları

Kremalı Çikolata Katları

Herkese kocaman bir merhaba:) Bir haftayı daha bitirdik. Daha 2 gün önce sıcaktan serinlemek için soğuk içecekler önerirken şimdi resmen fırtına geri döndü. Bildiğiniz dolu yağıyor. Hastalıklar yine başladı. Dikkatli olmakta fayda var diyerek bu haftayı muhteşem bir lezzet patlaması ile bitirmek istiyorum. Çikolatadan krema katına geçerken lezzeti dengeleyebileceğiniz ve sonra tekrar çikolatayla mutlu olacağınız harika bir tatlı:) Üstelik de her zamanki gibi yine sizleri çok yormayacak cinsten:)

Şimdiden herkese mutlu bir hafta sonu ve güzel bir Cuma günü dileyerek hemen tarifime geçmek istiyorum:)

 

Malzemeler

6 Kişilik

Bitter Çikolata Ganaj için;

200 gram krema

200 gram bitter çikolata

1 yemek kaşığının ucu ile tereyağı

Krema için;

150 ml krema

150 gram labne peyniri

2 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Yapılışı

Öncelikle ganaj için benmari usulü krema ve bitter çikolatayı eritin. (Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine, suya değmeyecek ve tencerenin ağzını kaplayacak şekilde başka bir kap yerleştirin. Çikolata ve kremayı bu üstteki kabın üzerine koyup, altta kaynayan suyun sıcaklığı ile eritin. Kesinlikle çikolatanın içine su ya da buhar değimesin. Çikolatanız matlaşır, kesilir).

Eridikten sonra parlaklık katması için tereyağını da ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın. (Ara ara karıştırarak hem kabuk tutmamasını hem de çabuk soğumasını sağlayın. Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçle kaplayıp 1-2 saat soğuması için buzdolabına kaldırın.)

Krema için gerekli malzemeleri bir kabın içerisine koyup koyulaşana kadar çırpın.

Soğuyan ganajınızı çıkarıp oda sıcaklığına getirin.

Kuplarınıza sırası ile önce krema sonra ganaj şeklinde sığdığı kadar doldurun.

Üzerini süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>