Çilek Soslu Çilek Mus

Çilek Soslu Çilek Mus

Günaydııııın herkeseeee. Çok yoğun bir hafta sonu geçirdim. Ama baksanız iş anlamında pek bir şey yapmadım. Cuma günkü yazımda, hafta sonumu komple kızıma ayırmak istediğimi yazmıştım. Aynen de öyle yaptım. O yüzden de koşturmacası ve eğlencesi bol bir hafta sonu oldu. Gündüz havanın da güzel olması bize daha çok yaradı. Hem evde hem parkta koşuşturup durduk:) Gerçi bu ara dişlerimiz coştuğu için birkaç ısırık darbesi aldım ama yaşıyorum:) Sadece ağır yaralıyım:)

Neyse benim lafım bitmez. Uzatmayayım her zamanki gibi. Geçen hafta Hilaller bize akşam yemeğine gelmişlerdi. Onlara tatlı olarak “Bitter Çikolatalı Dondurma” ile beraber de bu tatlıyı yapmıştım ancak tatlıyı hazırlamaya geç başlamamdan dolayı bir türlü donmadı ve o şekilde ikram etmek istemedim:( Ama biz ertesi gün yedik tabii:) Tarifi yazarken, karşılaştığım bazı sorunları ve miktar değişikliklerini yaparak yazıyorum şimdi sizlere. Deneyin bakalım beğenecek misiniz:) Diğer mus tarifim için de tık tık

 

Malzemeler

Çilekli mus için;

1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik çilek püresi (çilekleri rondodan geçirip hazırlayın)

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı toz jelatin

1 kutu krema (200 ml)

Çilek sosu için;

1 kase ayıklanmış çilek

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

Çilekli pirinç patlakları

Küp doğranmış çilek

 

Yapılışı

Kremayı iki katı oluncaya kadar mikserle çırpın ve kenara alın.

Ezip püre haline getirdiğiniz çileklere şekeri ilave edip eriyinceye kadar pişirin.

Bu esnada ayrı bir yerde toz jelatini biraz soğuk suda karıştırarak eritin.

Jelatini pişirdiğiniz karşıma ekleyip iyice karıştırın.

Üzerine çok fazla kabarıklığını söndürmeden kremanızı ilave edip mikserin düşük devri ile ya da bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kaselere pay edin.

Üst çilek sosunuz için Ayıklanmış çilekleri 3-4 parçaya bölüp üstüne pudra şekerini ekleyip blendırla iyice pürüzsüz olacak şekilde çırpın. (Blendırdan geçirmeyip pişirebilirseniz de. Bu sefer tohumsuz olsun istiyorsanız bir süzgeçten geçirin ve ılınınca kullanın).

Tatlılarınızın üstüne dökün.

Ilınınca buzdolabına kaldırın.

3-4 saat beklettikten sonra üzerine doğranmış çilek ve dilediğiniz süslemeler ile servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>