Çizgili Kurabiye

Çizgili Kurabiye

Herkese kocaman bir günaydıııın:) Hava buzzzz! Kışın doğmuş olmama rağmen hep derim, sevmiyorum soğukları ben. Yağmur, rüzgar, kar en sevmediklerim ama yapacak bir şey yok. Kış geldi:) Üstelik de bir değişiklik olmazsa, Pazar öğleden sonra ve pazartesi günü için, Edirne taraflarına kar bekleniyor. Evim de Bahçeşehir’de olunca, Edirne demek biz demek oluyor:)  Bakalım hayırlısı:)

Haftaya güzel bir tarif ile başladık, nefis bir kurabiye ile devam edelim diyorumJ Kıyır, kıyır. Üstelik yumurtasız. Her reçeteye uyar aslında bu hamur. Yani dilerseniz sade yapabilirsiniz, üzerine kırık fındıkla pişirebilirsiniz, çikolata sosu gezdirebilirsiniz ya da benim gibi farklı renkler ile desenli tüketebilirsiniz. Mutfağınızın şefi sizsiniz:)

O zaman haydi tarifeJ

Malzemeler;

200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ (Ayçiçek yağı)

1 yemek kaşığı nişasta

2 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

3 – 4 damla kırmızı gıda boyası

Aldığı kadar un

Yapılışı;

Öncelikle tereyağı ile pudra şekerini iyice çırpın.

Üzerine sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Nişasta, vanilya ve azar azar da un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurunuzdan üçte bir kadar bir parçayı ayırıp ayrı bir kaba koyun ve üzerine gıda boyasını damlatıp iyice renk alana kadar yoğurun.

Sade hamurunuzu iki yağlı kağıt arasına koyup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın.

Kırmızı hamurunuzdan ufak parçalar koparıp elinizde ince çubuklar oluşturup rastgele sade hamurunuzun üzerine bırakın.

Tekrar yağlı kağıdı üzerine kapatıp merdane bir kere üzerinden geçin. Bu sayede kırmızı çizgi hamurlarınız, sade hamurunuzun içine karışmış olacak.

Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı ya da bir bardak yardımı ile daireler çıkartıp, bir spatula yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

165 derecede 10 – 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun…

 

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>