Sütlü Kuskus Çorbası

Sütlü Kuskus Çorbası

Herkese yepyeni bir haftadan ve Ramazan ayının ilk tarifinden kocaman bir merhaba:) Allah’ın izniyle bu senede oruç tutmak nasip oldu. Umarım sonuna kadar da, önceki seneler gibi, sorunsuz gider.

Bugün sizlere, iftara pratik olarak yapabileceğiniz ve de benim kızımın deliler gibi sevdiği bir çorba tarifi vermek istiyorum. Aslında çok ilginçtir ki, kokusundan dolayı sütü pek sevmemesine rağmen, çorba komple süt ile yapılıyor ve Simay bayılıyor:) Hele de Ayten annem yapmışsa. Bulgaristan’da sıklıkla yaparlarmış. Çok da lezzetli yapıyor. Ben de O’ndan öğrendim zaten:) Üstelik de Simay adını, misket çorbası biliyor:) Sanırım bu yazımı, yıllar sonra okuduğunda, “Aaaaa çorba süt ile yapılıyormuş” diyecek:)

O zaman lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim. Özellikle de uzun süre oruç tutulup, halsiz kalınan bu günler için pratik ve lezzetli bir tarifJ

Malzemeler;

Yarım su bardağı kuskus

1 yemek kaşığı tereyağı

4 su bardağı süt

Tuz, karabiber

Yapılışı;

Öncelikle çorba tenceresinde tereyağını eritip, kuskusları hafif rengi dönünceye kadar karıştırarak kavurun.

Üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, kuskusları haşlamaya başlayın. Su bittikçe azar azar ekleyin ve tüm suyu çektirip, kuskusların şişmesini sağlayın.

Haşlanan kuskusların üzerine sütü ekleyip kaynamaya bırakın.

Tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Dilerseniz üzerine pul biber serpebilir ya da yağ yakabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>