Portakal Şekerlemeli Kek

Portakal Şekerlemeli Kek

Herkese kocaman bir merhaba:) Sanırım bir karışıklık oluyor çünkü artık yaz geldi derken havalar tekrar soğudu. Sabah kendimi montumu giyerken bulduğumda şaşkındım itiraf edeyim:) Ama yine de umut iyidir. Havalar ısınacak inanıyorum:)

Gelelim tarifimize. Bugün sizlere bir kek tarifi vereceğim. Aslında en standart yaptığınız kek tarifinize, birkaç farklı dokunuşla daha lezzetli bir hale getirebileceğiniz bir tarif. Yine videosu da yazımda mevcut. Şimdiden yapacak herkesin ellerine sağlık diyor ve hemen tarife geçiyorum:)

Malzemeler;

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)

1 su bardağı sıvı yağ

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet halka dilimlenmiş portakal

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı su

Süslemek için;

File badem

Pudra şekeri

File Antep Fıstığı

Yapılışı;

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyip karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar, yaklaşık 2 – 3 dakika çırpın.

Üzerine sıvı malzemeleri, yani süt ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta kuru malzemeleri, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp, eleyerek yumurtalı karışımınıza ilave edin.

Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, mikserin düşük devri ile ya da bir spatula ile elde ettiğiniz kabarıklığı yok etmeyecek şekilde karıştırın.

Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbınıza boşaltın. Tezgaha iki kere vurup 170 derecede, yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.

Pişme süresi fırınınıza göre değişir. Benimki yaklaşık 45 dakikada pişiriyor. İlk yarım saat fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin. Yarım saatin sonunda, kekinizin ortasına bir kürdan batırıp temiz çıkıp çıkmadığına bakın. Temiz ise pişmiş, değil ise halen pişmesi lazım demektir.

Bu esnada ufak bir sos tenceresine bir su bardağı toz şeker ile yarım su bardağı suyu koyup karıştırın ve 5 dakika ocakta kaynatın.

İçine, 1 adet portakalın halka kestiğiniz dilimlerini ekleyip 20 dakika daha kaynatın.

Soğuyan kekinizi kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.

Ortasına portakal şekerlemelerinizi koyup file badem ve file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>