Çilekli Kurabiye

Çilekli Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba:) Geçtiğimiz haftalarda bloglar çilek açtı demiştim:) Yaşasın ki çilek mevsimi başladı ve de tarifler çileklendi:) Ben de uzun zamandır görüp yapmak istediğim bu nefis kurabiyeleri hafta sonu yapıp sizler ile paylaşmak istedim. Mutfakta çilek ile uğraşırken her yeri kaplayan kokusuna bayılıyorum. Hele de bu kurabiyeler piştikten sonra tüm gün evden gitmeyen o nefis kokusu için bile yapmaya değer:) Tarifi Damy’s Kitchen da görmüştüm ve aynen uyguladım. Bu güzel tarif için Damla’ya çok çok teşekkür ediyor ve hemen tarife geçiyorum:)

Malzemeler;

245 gram un

Yarım tatlı kaşığı karbonat

Bir çimdik tuz

100 gram (yarım su bardağı) toz şeker

150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker

115 gram tereyağı (Erimeye yakın noktada yumuşak olacak)

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Yarım su bardağı ufak küp kesilmiş çilek (Çilekler yıkadıktan sonra tek tek iyice kurulanmış olmalı)

Yapılışı;

Bir kabın içinde un, karbonat ve tuzu karıştırın.

Ayrı bir kaba tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri koyup birkaç dakika çırpın.

Yumurta ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Unlu karışımı ilave edip çok az karıştırın. Hamur haline gelince çileklerinizi ekleyin ve çilekleri çok fazla ezmeden bir spatula ile karıştırın. (Ezmeyin ki suyu çıkmasın).

Hamur hafif ele yapışan bir hamur olduğu için bir dondurma kaşığı ile aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine paylaştırın. Eliniz ile fazla bastırmadan üstlerini düzeltebilirsiniz. Bir tepside 9 adetten fazla olmasın çünkü kurabiyeler pişme esnasında yayılıp büyüdüğü için birbirine yapışabilir. Bu yüzden de kurabiyeleri 2 tepsi de pişirmekte fayda var.

Tepsileri 15 dakika bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Buzdolabından çıkardığınız tepsileri bekletmeden fırına verin.

Yaklaşık 15 -20 dakika kadar (hafif yumuşak bir kıvamda pişene kadar) pişirin. Tamamen sertleşmesini beklemeyin çünkü kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da pişmeye devam ettiği ve kuruyup sertleştiği için taş gibi kurabiyeleriniz olur. Bu yüzden fırından çıktığında hala hafif yumuşak olmalılar.

Bir tel ızgaranın üzerine alıp soğutun.

cilekli kurabiye1

Afiyet olsun:)

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>