Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası

Herkese kocaman bir merhabaJ Sabah işe gelmek için arabaya bindim. Bir baktım ki sıcaklık -3 derece! Aslında buna sıcaklık değil soğukluk demek lazım. Buzz gibi bir hava var buzzz! Bir daha yazın kesinlikle “ay çok sıcak” demeyeceğim. Bunu da buraya yazılı olarak bırakayım da döner döner okur, hatırlarım:)

Bugün size, bu soğuk havalara en yakışır tariflerden bir çorba tarifi vereceğim. Özellikle de çok fazla salgın hastalığın olduğu şu dönemde, vücut direncini arttırmak ve içimizi ısıtmak lazım. Hafta sonu yapılış videosunu da instagram hesabımda paylaştığım enfes Brokoli Çorbası’nın tarifine geçelim artık:)

Malzemeler;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

400 gram yıkanmış ayıklanmış brokoli

5 su bardağı (tercihen 4 su bardağı et suyu + 1 su bardağı su)

200 ml krema

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı;

Öncelikle brokolilerinizi hafif diri kalacak haşlayın. Bunun için, kaynayan su dolu tencerenize tuz koyup,  yıkayıp ufak çiçeklerine ayırdığınız brokolileri koyun. Parlaklıklarını kaybetmemeleri için tuz ya da soda kullanabilirsiniz. Hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra, brokolilerinizi kevgirle sudan çıkarıp soğuk su dolu bir kaba koyun. Bu işlem de kesinlikle parlaklıklarının devam etmesine ve pişme işleminin durmasına yardımcı olur.

Eğer, haşlarken yayılan kokudan rahatsız oluyorsanız, brokolilerinizi buharda da haşlayabilirsiniz. Bunun için de, tenceredeki kaynayan suyunuza lavanta ekleyebilirsiniz. Buharda haşlarken, sebzeler, suya değmediği için tadında bir değişiklik olmayacaktır. Bu sayede sevmediğiniz kokulardan da kurtulmuş olursunuz.

Tereyağını çorba tenceresinde eritip un ile kokusu gidene kadar kavurun.

Üzerine brokolileri ekleyin.

Birkaç kere karıştırıp üzerine suyunu verip yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakın. Dilerseniz brokoli ile birlikte havuç gibi farklı sebzelerde ilave edebilirsiniz.

Yumuşadıktan sonra el blendırı ile tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çekin.

Üzerindeki köpüğü alıp tekrar ocağa koyun.

Tuzunu karabiberini ve kremasını ilave edip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>