Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı

Herkese kocaman bir merhaba:) Bir haftayı daha bitirdik. Nasıl bitirdik, öyle bitirdik işte. Yine de derin bir nefes alıp yeni yılın iyi umutlar ile gelmesini bekliyoruz. Umarım her şey daha güzel olur. Bu yüzden de hafta sonu güzel başlasın diye, bizim evin favorisi olan bu güzel tatlı tarifini sizler ile paylaşmak istedim.

Şimdiden herkese iyi hafta sonları ve hayırlı cumalar…

Malzemeler;

Alt taban için;

2 paket burçak bisküvi

125 gram eritilmiş tereyağı

Orta taban için;

1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için;

1 paket Kenton Bitkisel Portakallı Jöle

Mevsim meyveleri

Yapılışı;

irmikli-tatli1

Öncelikle pastanızın alt tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve erittiğiniz tereyağı ile iyice karıştırın.

Kelepçeli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serip, hazırladığınız karışımı her yerine yayın. Bir çay bardağının alt tarafı ile iyice her yerine bastırıp sıkışmasını ve her yerinin eşit kalınlıkta olmasını sağlayın. Buzdolabına kaldırın.

Orta tabanı için, tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar, karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Buzdolabında beklettiğiniz alt tabanlı kalıbınızı alıp, irmikli karışımı üzerine döküp yayın.

Tekrar soğuması için buzdolabına kaldırın. İyice soğuyup donması için bekletin.

Soğuduktan sonra, paketteki tarife göre portakal jölesini hazırlayıp irmik katının üzerine dökün. Dilerseniz üzerine, farklı meyve sosları da hazırlayabilir ya da benmari usulü çikolata eritip de dökebilirsiniz.

Donması için 10 – 15 dakika kadar buzluğa kaldırın.

Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>