Kek Kalıbında Poğaça

Kek Kalıbında Poğaça

Herkese kocaman bir merhaba:) Haftanın ortasına geldik bile. Zaman gerçekten çok çabuk geçiyor. Bir bakıyorum yaşasın hafta sonu, bir bakıyorum heyoo hafta başı:) Önemli olan zamanı iyi kullanabilmek, sevdiklerinizle bol bol zaman geçirebilmek. Koşturmaca içinde onları unutmamak…

Evet kabul ediyorum bu sabahki giriş yazım kamu spotu gibi oldu:) O zaman hemen tarifime geçmek istiyorum. Hafta sonu annemlerin ben de olduğunu pazartesi günkü yazımda belirtmiştim. Sabah kahvaltısı için yaptığım enfes bir tarif. Ayrıca en sevdiğim hamurlardan biridir. Hem yoğurması çok keyifli hem de yumuşaklığı. Mayalı bir hamur olmadığı için de çok zamanınızı almaz. Bu ölçülerden fotoğraftaki gibi iki kek kalıbında poğaça yapabilirsiniz. O zaman haydi tarife:)

Malzemeler;

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı Ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı)

İç Harcı için;

2 adet haşlanmış patates

1 adet küp doğranmış sosis

Değirmen deniz tuzu ya da Himalaya tuzu

Üzeri için;

2 adet yumurtanın sarısı

2 – 3 damla sıvıyağ

Çörek otu

Yapılışı;

kek kalıbında pogaca1

Öncelikle patatesleri kabukları ile haşlayın ve soyun.

Patates ezici ya da bir çatal ile sıcak iken ezin ve içine doğranmış sosisler ile tuzu ilave edip karıştırın. İç harcınız hazır.

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine koyarak ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ekleyerek yoğurun.

Ufak kek kalıbınızı yağlayın.

Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve içlerine bolca iç harcınızdan koyup kapatın.

 

Kek kalıbınıza çiçek olacak şekilde yerleştirin. Bu ölçüler ile iki tane kek kalıbı poğaça yapabilirsiniz. Ya da bir tane yapıp artanı normal bir poğaça şekli vererek de fırınlayabilirsiniz.

Hazırladığınız poğaçalarınız üzerine, sıvıyağ ile karıştırdığınız yumurta sarılarını sürüp çörek otu serpin.

kolaj

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar iyice pişirin. Özellikle aralarının pişip pişmediğini kontrol edin.

Ilık servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>