Tavuklu Makarna Salatası

Tavuklu Makarna Salatası

Herkese kocaman bir merhaba:) Bugün yine çok pratik ve çok lezzetli bir tarifim var. Bence çay sofralarında mutlaka birkaç çeşit salata olmalı. Uzun uzun sohbet ederken sürekli pasta börek yenmiyor ama salata bol bol yeniyor. İçine istediğiniz malzemeleri ekleyebilir, damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz. O zaman isterseniz hemen tarifimize geçelim:)

Malzemeler;

3 su bardağı dilediğiniz ufak şekilli makarna

3 – 4 adet tavuk but

1 adet kırmızıbiber (küp doğranmış)

2 adet çarliston biber (küp doğranmış)

5 – 6 adet kornişon turşu (halka doğranmış)

1 kase haşlanmış mısır

2 dal doğranmış taze soğan

1 – 2 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çörek otu, az tuz

Arzuya göre yoğurt ve az mayonez de ilave edebilirsiniz.

Yapılışı;

Genişçe bir tencerede tavuk butlarınızı haşlayın. (Haşlarken, suyun içine bir adet kuru soğan, bir adet soyulmuş havuç, maydanoz sapları vs de ilave ederek güzel bir tavuk suyu elde edin. Elde ettiğiniz tavuk suyunu porsiyonlayarak buzluğa kaldırın. Çorbalarınızda, soslarınızda, yemeklerinizde kullanın:) )

Haşlanan tavuklarınızı ılındıktan sonra ufak parçalar olarak şekilde didikleyin.

Makarnayı haşlamak için yine genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynatın. Kaynayınca içine tuz atın. (Tattığınızda deniz suyu tadıyormuş gibi olsun).

İçine makarnalarınızı ilave edip yaklaşık 7 dakika kadar haşlayın. Eğer genişçe bir tencerede haşlayamıyorsanız yapışmaması için içine zeytinyağı ilave edin ancak normalde eklenmez. Makarnayı ısırdığınızda da dişe gelecek kıvamda olsun yani aldante.

Makarnanızın suyunu süzün ve içine diğer malzemeleri katıp iyice karıştırın.

Afiyet olsun:)

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>