Kavrulmuş Fındıklı Kurabiye

Kavrulmuş Fındıklı Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba:) Bol karlı ve buz gibi bir haftayı geride bıraktık. Şimdi de bol yağmurlu ve rüzgarlı bir haftaya başlıyoruz. Ocak doğumlu biri olarak soğuk havayı ve kış mevsimini sevmiyorum. Bana hep yaz olsun:) Bu arada yeni fabrikamıza taşınmamıza az kaldı. Bu hafta son haftamız Kağıthane’de. Artık bir terslik olmazsa, hayırlısı ile haftaya pazartesi oradan başlayacağız yeni haftaya. Belki ilk günler hatta ilk hafta bloğuma giremeyebilirim. Bilgisayar sisteminin yeni kurulumundan dolayı. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz bakalım.

Hafta sonum oldukça hareketli ve bol kahvaltı sofralı geçti:) Beni takip edenler bilir:) Bu sofram için hazırladığım bir anne kurabiyem bugün sizlerle paylaşmak istediğim. O zaman her zamanki gibi hiç lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim.

 

Malzemeler

48 adet için

250 gram tereyağı

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1-1,5 su bardağı irice kıyılmış fındık

Aldığı kadar un (2,5 – 3 su bardağı un)

Üzeri için;

Pudra şekeri

 

Yapılışı

Öncelikle irice kıyılmış fındıklarınızı yağsız sıcak bir tavada kokusu iyice çıkana kadar yakmadan, birkaç dakika kavurun. Ayrı bir kaseye alın. (Fındık yerine kabukları soyularak doğranmış badem ya da ceviz de kullanabilirsiniz. Hepsini birkaç dakika kavurmanız, kurabiyenize ekstra bir lezzet katacaktır).

Yoğurma kabında tereyağı ile pudra şekerini karıştırın.

Üzerine fındıkları ve unu da azar azar eklemeye başlayıp yoğurun.

Elinizde rahatça yuvarlayabileceğiniz bir kıvam alınca un eklemeyi kesin. (yaklaşık 2,5 su bardağı yeterli geliyor).

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin. Ağızda dağılan un kurabiyesi gibi bir kurabiye oluyor.

Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.,

1

Afiyet olsun…

 

 

2 yorumlar

  1. Merhaba,
    Fındıklı Un kurabiyesi tarifiniz benim de defterimde bulunan alternatif UN KURABİYESİ tariflerimden:))
    Teşekkürler, elinize sağlık.

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>