Kaymaklı Poğaça

Kaymaklı Poğaça

Herkese kocaman bir merhaba:) Sabah saatin sesine değil gök gürültüsünün sesine uyandığımız bir İstanbul sabahından kocaman bir günaydıııın:) Nasıl bir yağmurdur öyle böyle değil. Umarım yine seller, su baskınları ve maalesef ölümler yaşanmaz. Allah sağ salim evimize dönmek yaşamak nasip etsin…

Bu hafta sonu annemle babam geldi. Çok çok çok keyifli ve güzel bir hafta sonu geçirdim:) O enerji ile de bugüne başladım:) Sizlere de güzel bir poğaça tarifi vereceğim. Dışarda sağanak yağmur yağarken en güzeli, bu lezzetli ve pratik poğaçayı yapmak, evi mis gibi poğaça kokusu ile sarmak ve yanında mis gibi demli bir çay ile içmek:) Bu poğaçanın en önemli özelliği, tüm malzemeyi hamuruna katıyorsunuz ve hamurunda kaymak var:) Yani iç harcına katmak istediğiniz her şeyi hamuruna katabilirsiniz. İnanılmaz lezzetli ve yumuşacık bir poğaça oluyor:) Bu güzel tarif canım canım canım arkadaşım Neval’ime ait. Kendisine tekrar buradan muchooo teşekkür ederim:)

O zaman her zamanki gibi yine vakit kaybetmeden hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

1 adet yumurtanın akı

200 gram kaymak

1 su bardağı sıvı yağ

Yarım demet doğranmış maydanoz

150 gram ufalanmış beyaz peynir

1 paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı sirke

1 çay kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceyekadar)

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

Susam, çörek otu, haşhaş tohumu

 

Yapılışı

Üzerine sürülecek malzemeler hariç tüm malzemeyi bir yoğurma kabının içine koyup ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceye kadar un ilave ederek yoğurun.

Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu veya haşhaş tohumu serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>