Isırgan Otlu Tuzlu Kek

Isırgan Otlu Tuzlu Kek

Herkese kocaman bir merhaba. Artık ağırdan ağıra bahar gelmeye başlıyor sanırım. Güneş artık sabahın erken saatlerinden itibaren kendini gösteriyor. Bu da sanki daha bir enerji veriyor bana:) En azından artık evden çıkarken hava karanlık değil. Evden çıkarken karanlık, akşam dönerken karanlık, hele de o gün ofisten hiç çıkmamışsam nerdeyse gün ışığına hasret geçiyordu günler. O yüzden de artık keyfim yerinde.

Bugün sizlere nefis bir kek tarifim var ama bu kekimiz tuzlu. Harika bir lezzet! Geçen hafta markette alışveriş yaparken manav bölümünde görevli kişi, ısırgan otlarını tezgaha diziyordu. O kadar güzel gözüküyorlardı ki. Çok taze olduğunu da söyleyince hemen 2 demet aldım. Bir demetini bu kekimde kullandım. Diğerini de başka bir tarifte. Onu da sizlerle paylaşacağım:) O zaman lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

3 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı renkli biberler

1 bağ ısırgan otu

250 gram rendelenmiş beyaz peynir

10 dal doğranmış dereotu

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

Üzeri için;

Susam, çörek otu, haşhaş tohumu

 

Yapılışı

Isırgan otunuzu yıkayıp güzelce yapraklarını ayıklayın. Eğer elleriniz çok kaşınır ya iğne batar gibi olursa bu işlemi eldivenle de yapabilirsiniz.

Yumurta ile sıvı yağı iyice çırpın.

Üzerine yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin.

Renkli biberleri, doğranmış ısırgan otu ve dereotunu, rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyerek karışımınıza ilave edin ve çok hızlı olmayacak şekilde ya da bir spatula ile karıştırın.

Yağlayıp unladığınız fırın kabınıza tüm karışımı döküp düzleştirin.

Üzerine susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpip 170 derecelik fırında pişirin.

1

Dilimleyerek sıcak ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>