Renkli Bezeler

Renkli Bezeler

Herkese kocaman bir merhaba. Haftanın sonu hatta yılın sonu geldi bile:) Zaman ne çabuk geçiyor derken yıl bitti. Sanki 1 Ocak sabahı, güne başladığımızda her şey değişmiş ve çok farklı olacakmış gibi geliyor. Umarım 2014, son günlerini yaşadığımız 2013 yılından çok daha güzel, sağlık dolu ve huzurlu gelir.

Yeni yıl dileklerini şimdilik önümüzdeki haftaya bırakıp bugünkü tarifimize geçelim. Belki de seveni çok ama yapanız az bir lezzettir Beze. Ben çok çok severim. Bugün sizlere tüm püf noktaları ile güzel bir beze yapmayı anlatacağım. Ben yaparken de rengarenk yaptım. Hafta sonunuz da böyle renkli ve güzel geçsin. Şimdiden iyi hafta sonları ve güzel bir Cuma diliyorum.

 

Malzemeler

20 – 25 adet

2 adet yumurtanın akı (oda sıcaklığında)

Bir tutam tuz

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı krem tartar

Yarım tatlı kaşığı kakao

1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

 

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlayın. Beze yaparken, aynı Pavlova’da olduğu gibi, yumurta akınızın mutlaka oda sıcaklığında olması ve içinde hiç yumurta sarısının olmaması gerekiyor. Bu noktada da, küçük bir tüyo; yumurta soğukken sarısı ile akı daha kolay ayrılır.

Çırpacağınız kabın tamamen kuru olması gerekiyor. Çırpma yönünüzün hep aynı yönde olması gerekiyor. Çünkü yumurta akları sürekli çırpılınca içine hava kabarcıkları alır ve kabarır. Ters yöne çırparsanız içindeki hava kabarcıklarını patlatmış olursunuz. O noktadan sonra da bir daha ne kadar çırparsanız çırpın kabarıklık elde edemezsiniz. Bu durum kekler içinde geçerli.

Tuz ile bir süre çırptıktan sonra azar azar tercihen 2 parti olacak şekilde toz şekeri eklemeye başlayın.

Her ilavenizde, bir önce ilave ettiğiniz toz şekerin tamamen erimiş olması gerekmektedir.

Toz şekerin tamamı da eridikten sonra krem tartarı ekleyip 10 dakika daha çırpın. (Krem tartar, bezenizin daha çabuk kıvam almasını, sertleşmesini ve o formda kalmasını sağlar. Eğer evinizde yok ise kullanmayabilirsiniz. Çırpma sürenizi biraz daha uzun yaparsınız).

Elde ettiğiniz sert köpüğü 3 eşit parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyun.

İlk kabınızın içine kakaoyu ekleyip bir spatula yardımı ile alttan yukarıya, elde ettiğiniz kabarıklığı söndürmeyecek şekilde karıştırın.

İkinci kabınıza kırmızı gıda boyasını koyup yine bir spatula yardımı ile alttan yukarıya, elde ettiğiniz kabarıklığı söndürmeyecek şekilde karıştırın.

Bu sayede, kahverengi, kırmızı ve beyaz olmak üzere 3 farklı renkte beze köpüğünüz olmuş olacak. Siz dilerseniz farklı renklerle de yapabilirsiniz.

Her birini ayrı ayrı sıkma torbalarına koyup yıldız uçlu krema sıkacağı ile aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

150 derecelik fırında 1 saat pişirin.

Fazla pişirmeyin yoksa içini de pişirmiş olursunuz ki o zaman da içindeki o süngerimsi doku kaybolmuş olur. Fırından çıktıktan sonra da sertleştiğini unutmayarak kontrollü pişirin.

İster pasta süslemelerinizde, ister kahvenizin yanında, ister sade olarak servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>