Pembe Sultan

Pembe Sultan

Herkese kocaman bir merhaba. Haftanın ortasına geldik bile. Yine hızla geçen zaman, yine koşturmaca ama hep diyorum önce sağlık:)

Bugün sizlere, hem tadını, hem adını çok sevdiğim bir mezenin tarifini vermek istiyorum:) Pembe Sultan. Adını renginden alıyor tahminimce:) Lezzeti süper çünkü içinde pancar var. Bildiğiniz gibi, pancar, tansiyona karşı çok etkili. Üstelik A,B ve C vitaminleri bakımından zengin. Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum gibi mineraller de içeriyor. Ayrıca demir eksikliği olanlar için de çok önemli bir sebze. Kısacası, çok çok fazla faydası olan bir sebze ama her şeyde olduğu gibi, bunda da aşırıya kaçmamak gerekiyor. Aşırı tüketimde, ishal, böbrek taşı oluşumu gibi yan etkileri bulunabiliyor.

O zaman dilerseniz, artık bu pratik, lezzetli ve sağlıklı mezemizin tarifine geçelim.

 

Malzemeler

4 Kişilik

1 adet büyük pancar

1 diş sarımsak

4 – 5 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

(Aslında miktarlar sizin damak tadınıza bağlı olarak değişebilir)

 

Yapılışı

Pancarı kabuklarını soymadan su dolu bir tencerede haşlayın. (Kabuklarını soyarsanız, tüm rengini suya vermiş ve kaybetmiş olur. Suyunu da kullanmayacaksanız, kabukları ile haşlayın. Bu şekilde de bir miktar renk veriyor ancak tamamını değil).

Haşladığınız pancarı soğuk sudan geçirip pişmesini dururun ve kabuklarını soyun.

Bir kabın içine rendeleyin.

Yoğurt, iyice ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırıp servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>