Meyveli Amonyak Pasta

Meyveli Amonyak Pasta

Hafta bitti bile:) Herkese kocaman bir merhaba. Öncelikle şimdiden herkese güzel bir hafta sonu ve süper bir Cuma günü diliyorum. Benim için hafta daha bitmedi tabi. Yarın uzun bir tatil arasından sonra tekrar aşçılık okulu var. Heyoooo:) Haftamın en güzel kısmı:) sabahtan akşama mutfak ve eğitim daha ne isterim:)

Neyse lafı çok uzatmadan bu muhteşem görünüşlü ve çocukken annemin bize sıklıkla yaptığı bu pastanın tarifine geçmek istiyorum:) Adı sizi yanıltmasın çünkü kullanılan amonyak, gıda amonyağı. Bir sıkıntı yok yani. Biraz uğraştırıcı bir pasta tüm çabalara değiyor bence:) Çünkü bu kadar çok katlı bir pastayı bu şekilde düzgün yapabilmek, profesyonel bir pastacı da olmadığım için benim için zor:)

Bu aralar sürekli bu pasta pişiyor evde:) Ben meyveli yaptım bu sefer. Siz istediğinizi gibi süsleyebilirsiniz. Diğer pastalarım için de burayatıklayabilirsiniz.

 

Malzemeler

8 – 10 Kişilik

2 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

125 gram erimiş margarin

1 yemek kaşığı gıda amonyağı (aktarlardan alabilirsiniz)

Aldığı kadar un

Kreması için;

1 litre süt

10 yemek kaşığı toz şeker

8 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

170 gram tereyağı

Ara katlar için;

2 – 3 adet muz

4 – 5 dilim ananas

4 – 5 adet incir

 

Yapılışı

3 s

Öncelikle hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.

Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp üzerini örtün ve yarım saat dinlendirin. (Dinlenen hamur hem daha rahat açılır, hem de kolay şekil alır).

Dinlenen hamurlarınızdan bir tanesi alıp çapı 19 – 20 cm olacak şekilde, bir yemek tabağı boyutunda ve çok çok ince olmayacak şekilde merdane ile açın.

Açtığınız hamuru yağlı kağıdınızın üzerine alın ve tekrar merdane ile düzeltip, şeklinizi muntazam bir yuvarlak yapmak için, bir tencere kapağı ya da bir yemek tabağı yardımı ile yuvarlak kesin.

Yağlı kağıdınızı fırın tepsisine yerleştirin ve 170 derecelik fırında yaklaşık 7-10 dakika pişirin. (Çok sert olmasın hamurunuz pişerken).

İlk katınız fırında pişerken ikinci hamurunuzu tezgaha alıp merdane ile açın ve yağlı kağıt üzerine koyup tekrar düzeltin.

Tencere kapağı ya da bir yemek tabağı ile yuvarlak hale getirin.

2

Fırında pişen ilk katınızı bir tabağa alıp ikinci hamurunuzu fırına koyun.

Tüm hamurlarınız bitene kadar bu işleme devam edin. Her katı yaklaşık 5 – 10 dakika pişirin. (Kontrollü ve yanmayacak şekilde).

Tüm katlarınız hazır ve ayrı bir yerde beklerken kremanız için tencereye vanilya ve tereyağı dışındaki tüm malzemeyi koyup karıştırın ve ocağa alın.

Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Piştikten sonra ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip kremanızın sıcaklığı ile, sürekli karıştırarak yağın erimesini sağlayın.

Kremanızı soğutmayın çünkü tüm katlara sıcak iken sürülecek. Bu da hamurunuzun kek gibi yumuşak olmasını sağlayacak.

İlk katınızı pasta tabağınıza koyun ve üzerine kremanızı sürün ve üzerine dilimlenmiş muzlarınızı dizin.

İkinci hamurunuzun altta kalan (muz dilimlerine değecek) yüzeyini de kremalayıp yerleştirin ve üstüne de krema sürüp ve dilimlenmiş incirlerinizi yerleştirin.

Üçüncü hamurunuzun da her iki yüzüne krema sürdükten soran üzerine dilimlenmiş ve ufak parçalara ayrılmış ananasları yerleştirin.

Bu işleme tüm katlarınız bitene kadar devam edin.

Kalan kremanızı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kremanız yetmez ise; (pastanızın kat yüksekliğine göre değişebilir çünkü) yukardaki krema ölçülerini yarı yarıya indirip (vanilya hariç) tekrar yapabilir ya da krem şanti hazırlayabilirsiniz.

Pastanızın üzerini ve yanlarını da süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>