Limonlu Fırın Helva ve Carte d’OR

Limonlu Fırın Helva ve Carte d’OR

Herkese kocaman bir merhaba. Fark ettim ki, havalar ısınmaya başladığından beri benim mutfakta geçirdiğim süreler de kısalmış. Tarifler pratikleşmiş:) Ama sonuçta hiçbirinde lezzetten ödün vermek yok ve sonuçları yine süper:) Zaten genelde tariflerim hep pratik. Bugün de bunlardan birini paylaşacağım sizlerle.

Geçtiğimiz haftalarda Etiler – City Cooks’ta gittiğim Carte d’Or davetinde, Kemerburgaz – Göktürk’teki Le Fırın Pastanesi’nin güzel sahibi ve şefi sevgili Bengi Hanım ile beraber birbirinden lezzetli dondurmalı tatlar yaptık. Hatta birbirinden nefis bu tariflerden sonra da, madem dedik yaz geldi ve dondurmalar da renklendi. Bu güzel renklerin birbiri ile uyumunu kendimize uygulayalım ve de Sevgili Ayşenur Yazıcı ile makyaj tekniklerini öğrenelim. Ama önce tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.

 

Malzemeler

3 Kişilik

250 gram tahin helvası

3 yemek kaşığı krema

1 limonun rendesi

Yarım limonun suyu

Üzeri için;

Esmer şeker

Limonlu Carte d’Or dondurma

 

Yapılışı

Bir kabın içine tahin helvasını elinizle parçalayarak koyun ve içine kremayı ilave ederek yoğurarak açılmasını sağlayın. Hafifi sıvı olacak.

Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. (Ekşiliğini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz).

Yağlanmış güveç kaplarına paylaştırıp, üzerine esmer şeker serpin.

180 derecelik fırında 15 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin.

İlk sıcaklığı geçtikten sonra çok soğumadan bir top limonlu dondurma ile servis yapın.

NOT: Şef Bengi’nin bu tatlı için bir de önerisi var. Dilerseniz limon yerine portakal ekleyebilir, ayrıca 1 tatlı kaşığı kakao da ilave edip çikolatalı helva da yapabilirsiniz.

Carte d’Or unuz varsa tatlınız da var demektir:)

1

Bu güzel davet için, öncelikle Carte d’Or yetkililerine, Şefimiz Bengi Hanım’a ve bizleri ağırlayan güler yüzlü City Cooks çalışanlarına çok teşekkür ederim.

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>