Tavuklu Kavrulmuş Makarna Salatası

Tavuklu Kavrulmuş Makarna Salatası

Herkese merhaba. Yeni bir hafta daha başladı. Havalar çok soğuk! Öğlen oldu ama hala buzlarım çözülmedi sanki:) Akşamüstü anca kendime gelirim ama o zaman da zaten paydos geliyor:) Bu havalarda çok çok dikkatli olun derim.

Haftaya çoook güzel ve lezzetli bir tarifle başlamak istiyorum. Hem değişik, hem lezzetli, hem de davet sofralarında tarifini sorduracak bir ikram:) Bu tarifim sevgili Suna Yengemden . Bu aralar kendisinden tarifler vereceğimi belirtmiştim. Geçtiğimiz hafta yayınladığım “Krem Şantili Sade Kurabiye“’de kendisine aitti. Bu tarifimizde de makarnayı bu sefer direk haşlamıyoruz. Evire çevire kavuruyoruz, sonra pişiriyoruz. Sonrasında da ister sade, ister yoğurtlu servis ediyoruz. Yoğurtlusunu özellikle tavsiye ederim. Bildiğiniz mantı gibi bir tadı oluyor. Ama bizim evde daha çok sade tercih ediliyor. Lafı çok uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum.

 

Malzemeler

1 paket kelebek makarna (500 gram)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kemikli tavuk but

1 adet kuru soğan

Yarım paket Iglo renkli biberler (Yoksa birer adet sarı, kırmızı ve yeşilbiberleri haşlayın)

Değirmen deniz tuzu

Yoğurtlu yapacaksanız;

3-4 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

2 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine yakmak için)

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (üzerine yakmak için)

 

Yapılışı

Genişçe bir yanmaz yüzeyli tencere ya da tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağınızı koyup makarnanızı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın.

Sanki pilav yaparken şehriyeleri kavuruyormuşuz gibi, rengi tamamen kahverengi olup değişinceye kadar kavurun.

Bir yandan da bir tencereye kemikli tavuk etinizi üzerini geçecek kadar suya koyup haşlamaya bırakın. Suyuna tat vermesi içinde sadece bir adet kuru soğanı, kabuklarını soyarak ekleyin.

Makarnanız tamamen renk değiştirip kavrulduğunda haşladığınız tavuğun suyunu makarnanıza ekleyin ve pilav pişirir gibi pişirip demlenmesini bekleyin. (Pişme esnasında arada kontrol edip gerekirse su ekleyin ki makarnalar kıtır kalmasın).

Haşlayıp ılıttığınız tavuğu didikleyip demini almış makarnanıza ekleyin.

Renkli biberleri de ilave ettikten sonra tuzunu ayarlayın ve iyice karıştırın.

Bu noktadan sonra dilerseniz bir kısmını yoğurtlu da yapabilirsiniz. Bunun içinde yoğurtla mayonezi karıştırıp içine ezilmiş sarımsağı ekleyin.

Tavuklu makarnanızla karıştırıp servis tabağına alın.

Üzerine dökmek için, tereyağını ufak bir tavada eritip toz kırmızıbiberi ekleyin.

Yoğurtlu salatanızın üzerine döküp servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>