Fatik

Fatik

Herkese merhaba. Yeni bir hafta, yeni bir gün ve yeni bir pazartesi. Beni bilenler bilir. Ben pazartesi sendromu yaşamayan biriyimdir. Ama sanırım bilgisayarım benimle aynı fikirde değil:) Sabah gelir gelmez çöktü! Neyse ki zorlu uğraşlarla tekrar kurtardık bir miktar. Genelde hep pazartesileri böyle sorunlar çıkarıyor. Bence sendromu ben değil bilgisayarım yaşıyor:) O yüzden de bugün yayınımı geç saatte yapabiliyorum. Olsun geç olsun güç olmasın di mi:)

Güzel ve yoğun geçen bir hafta sonundan sonra bu hafta da sizlerle birbirinden güzel tarifler paylaşacağım. Bugün çok lezzetli bir mezemizvar. Bu tarifi Sofra Dergisi’nde görür görmez çok çok beğendim ve biraz değiştirerek hemen yaptım. Aynı gün de bitti zaten:) Mutlaka tavsiye ederim. Lafı çok uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum.

Bu arada fotoğrafımda kullandığım yemek tabakları Keramika Seramika’ya ait:) Bence ürünlerine bir göz atın. Mutlaka zevkinize ve ihtiyacınıza uygun bir model bulacaksınız…

 

Malzemeler

4 Kişilik

400 gram ıspanak (Ben Iglo kullandım)

1 adet kuru soğan

200 gram kıyma

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet dövülmüş sarımsak

1 kase yoğurt

3 dilim ekmek

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Değirmen deniz tuzu, karabiber

 

Yapılışı

Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın ve buharda haşlayın. Ben Iglo kullandım. Genelde de buharda haşlıyorum çünkü canlılığını ve rengini de kaybetmesin istiyorum).

Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağı ısıttığınız tencerede kıymayı kavurun.

Üzerine tuzunu ve karabiberini ekleyip haşladığınız ıspanaklarla karıştırın. (Ispanakları suda haşladı iseniz, suyunu iyice süzün).

Ekmekleri küp küp doğrayın.

Tabağın altına dizin.

Üzerine kıymalı ıspanağınızı yerleştirin.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Ispanağın üzerine dökün.

Dolmalık fıstıklarınızı yağsız tavada dikkatlice rengi değişene kadar kavurup yoğurtlu karışımın üzerine serpin.

Tereyağını eritip toz biberi ekleyin ve hızlıca karıştırın.

Tüm malzemenin üzerine yaktığınız yağı döküp sıcak ya da ılık servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>