Steamfresh Çorbası

Steamfresh Çorbası

Herkese merhabaaaa:) Bugün işe 11:00 de geldim çünkü sabah sitenin önünde yol açma çalışmaları vardı. Sitenin içini bekle, dışını bekle derken gelmem geç oldu. Ama yol gerçekten kötüydü. Kesinlikle akşam erken çıkmam lazım yoksa fena:) İşte kar kış gelince durumlar hep aynı. Mutlaka hayat bir sekteye uğruyor. Hem bizim hem de belediyelerin önlemlerini alması gerekiyor ki hayat normal olarak devam etsin. Herkese çok dikkatli olun ve mutlaka gerekli önlemlerinizi alın ve gerekmedikçe trafiğe çıkmayın diyorum.

Geçtiğimiz hafta çoook güzel ve her zaman katılmaktan çok çok mutlu olduğum, keyif alarak yemeklerini pişirdiğim bir etkinliğe katıldım. Beni takip edenler yemeklerimde ne kadar çok Iglo ürünlerini kullandığımı bilirler. Iglo ile hamileliğimin ilk aylarında, içinde bolca folik asit içeren, GDO’suz soya fasulyesi sayesinde tanıştım. O gün bugündür, yıllar oldu dolabımdan hiçbir ürünü eksik olmazJ Hatta sırf Iglo ürünleri için eve ayrı bir deepfreze alacağız şimdi:)

Eğer çocuğunuz varsa kendi beslenmenizin yanı sıra öncelikli olarak onun beslenmesine de çok dikkat ediyorsunuz. Her şeyin en tazesini, en sağlıklısını kullanmaya, almaya çalışıyorsunuz. Herkesin çocuğu kıymetli. Benimki de benim kıymetlim. Onun sağlığı, beslenmesi, her şeyi benim için çok önemli. Bu noktada da Iglo, kızıma her türlü ürününü güvenle yedirdiğim bir marka. Özellikle, o akşam etkinlikte de yaptığımız ve az sonra tarifini de vereceğim o nefis Steamfresh çorbası:) Kızımın en favori çorbası. Sonrası ne derseniz; Pilav üstü bamya, bezelye ve portakal soslu somon:) Minik bir gurme işte:)

Neyse benim yazacaklarım bitmez. Lezzetli Iglo akşamımıza geri dönmek istiyorum. O gün neler mi yaptık. Buyrun;

Steamfresh Sebze Çorbası

Tereyağında Sote Ispanak Eşliğinde Kremalı ve Karabiber Sosu ile Akdeniz Levreği

1

 

Mısırlı Erişte

2

Hemen o güzel akşamın lezzetli çorbasının tarifine geçiyorum. Diğer yemeklerin tariflerini de ilerleyen günlerde vereceğim.

 

Malzemeler

4 Kişilik

200 gram Iglo steamfresh

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

5 su bardağı sebze suyu

Deniz tuzu, değirmen karabiber

Sebze suyu için;

3 litre su (1 kilo sebze için. Çünkü kaynarken 1 litresi uçuyor ve 2 litre sebze suyu kalıyor. Yani 3 kilo sebze için de 9 litre su)

1 adet kereviz

1 adet havuç

1 adet pırasa

 


Yapılışı

Önce sebze suyu için gerekli sebzeleri iri parçalar halinde doğrayıp suyla birlikte kaynaması için tencereye koyun.

Pürüzsüz bir sebze suyu için üzerindeki köpüğünü (kefini) almayı unutmayın.

Sebzeler yumuşayınca süzüp suyunuzu kenara alın.

Çorba tenceresine zeytinyağını ve tereyağını alıp eritin.

Unu ilave edip kavurun.

Karıştırarak sebze suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra Iglo steamfreshleri ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini koyun.

Sebzeler piştiğinde sıcak servis yapın. (Benim kızım henüz büyük parçalı yemekler yiyemediği için, ben hafif pütürlü kalacak şekilde blendırdan da geçiriyorum çorbayı)

Bu güzel ve keyifli akşam için, başta sevgili canımmmm arkadaşımTijen ve Iglo’ya, daha sonra EKS Mutfak Akademisi şeflerine çok teşekkür ederim:)

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>