Peynirli Ispanaklı Küpler

Peynirli Ispanaklı Küpler

Bu hafta için son kar günü diye umarak herkese kocamaaan bir merhaba diyorum. Hayatımın en trafiksiz sabah yolculuğunu yaptım. Ben bile inanamadım:) Hayat tekrar normale dönmeye başlıyor sonunda. Yollarda özellikle ara sokaklarda ve kaldırımlarda çok buz var. Yürürken çok dikkatli olun. Ewet bu gün sizlere geçtiğimiz haftalarda aldığım ve ilk okuduğumda sevinçten havalara uçtuğum, Swiss Otel’de gerçekleşen bir davetten bahsetmek istiyorum. Zaten evimde de sürekli kullandığım peynir markası Muratbey.

Biz peynir canavarı bir aileyiz. Akşam yemeklerinde bile soframızda peynir olur. Özel peynir saklama kaplarım olmasına rağmen, çok kullanmaya gerek kalmadan biter peynirler. Sürekli 5-6 çeşit peynir hep olur buzdolabında. Bu etkinlik yapılmadan önce Muratbey’in yeni çıkardığı Burgu peynirlerle zaten tanışmıştık. Özellikle de kızımın favorisi:) Burgu burgu hem elinde onları tel tel ayırır, hem her ayırdığı teli tombik elleriyle afiyetle yer:) O gün yine yeni çıkan ve ilk defa yine o gün tattığım Sürmeli peyniri ile de tanıştık. Çocukların beyaz peynir yemesi biraz zordur. O yüzden anneler sıklıkla sürülebilir peynirler yedirirler.Muratbey Peynirleri de bu konuyu dikkate alarak, beyaz peyniri işlem processini farklılaştırarak sürülebilir forma getirmiş. Sürmek istemeyen için dilimlenebilir formatta da kullanılabilir. Peynirin tadı için tek bir şey söylemek istiyorum. NEFİS!!!! O yüzden ben de bugün sizlere Muratbey’in Sürmeli ve Naturena serisi peynirleri ile bir tarif hazırladım. Ama önce kısaca biraz Muratbey’den de bahsetmek istiyorum. Sevgili Gülnur Hanım ile uzun uzun peynirler ve Muratbey hakkında çok tatlı ve keyifli sohbet ettik.

1

Yarım yüzyıla yakın geçmişe sahip Muratbey, tecrübesiyle, sütün Türkiye’deki gelişimine yön veren sayılı firmalar arasında yer almaktadır. İnovasyona verdiği önemle de Türkiye’nin yenilikçi ve öncü peynir markası olan Muratbey, 12 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, 300 çalışanı ve günde 700 ton civarında süt işleme kapasitesi ile her gün Türkiye çapında 7 bini aşkın noktaya ulaşmakta ve daha fazla sayıdaki insanın sağlıklı sütle üretilmiş sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

2

Gerçek tat ve kokusu muhafaza edilen süt Muratbey ürünlerindeki lezzetin esas sırrıdır. Peynirin ham maddesi olan sütün mucizevi besin değerlerini muhafaza ederek, hep aynı kaliteyi sunmanın ilk ve en önemli şartı Murat bey’de sağlanmıştır.

O gün ayrıca bizlere çok güzel de bir sürpriz hazırlamışlar. Bizim adımıza “Çocuklar Gülsün Diye” için bağışta bulunmuşlar ve Sevgili Gülben Ergen’de teşekkür için bize çok güzel bir hediye sepeti hazırlamış. Bu güzel ve duyarlı davranışı için de ayrıca teşekkür ederim. Artık tarife geçelim. Bu tarifin görselini yabancı bir siteden esinlendim ama tarifi kendime göre güncelledim. Ancak çok eskiden aldığım için bu tarifi kaynağını yazmamışım. Bu tarif, ister çay saatleriniz, ister kahvaltı sofralarınız, isterse akşam yemekleriniz için çok çok ideal. Hele de benim gibi bir peynirseverseniz…

3


Malzemeler

4 adet yumurtanın sarısı

4 adet yumurtanın beyazı

250 gram ıspanak (4 yemek kaşığı ıspanak püresi olarak kullanılacak)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

4 yemek kaşığı un

2 çay kaşığı kabartma tozu

Deniz tuzu

İç Kreması için;

500 gram Muratbey Sürmeli Peynir

3 yemek kaşığı Muratbey Naturena Krem

400 gram mantar

Deniz tuzu

Üzeri için;

Ketçap, mayonez

 

Yapılışı

Öncelikle ıspanakları haşlayın ve rondodan geçirip püre haline getirin. (Ben renkler canlılığını yitimesin diye buharda haşlıyorum).

Bir kabın içine yumurta sarılarını ve sıvıyağı koyup karıştırın.

Üzerine ıspanak püresini ekleyin.

Unu, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.

Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar beyaz oluncaya kadar çırpın.

Yumurtalı karışımınıza, çırptığınız yumurta aklarını bir spatula yardımı ile, iki kerede olacak şekilde ekleyin ve söndürmeden karıştırın.

4

Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine yayın.

170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Bu esnada iç kreması için mantarları soyup küp küp doğrayın ve saldıkları suyu çekene kadar pişirin.

Bir kabın içine sürmeli ve naturena peynirlerini koyup bir çatal yardımı ile 3-4 dakika iyice karıştırın.

Üzerine pişirdiğiniz mantarları ekleyip karıştırmaya devam edin.

Çok az tuz ilave ederek karışımı kenara alın.

Pişen ıspanaklı hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.

İlk parçayı alıp üzerine hazırladığınız peynirli karışımın yarısını sürün.

Üzerine ikinci katı yerleştirip kalan iç harcınızı da onun üzerine iyice yayın.

5

Son katı üzerine koyup üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 1-2 saat bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.

Dilimleyip üzerine ketçap ve mayonez dökerek servis yapın.

6

Afiyet olsun…

 

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>