Balkabağı Pastası

Balkabağı Pastası

Herkese süper bir Cuma diliyoruuuuum. Yine bir hafta sonu geldi. Ama bu hafta sonu benim için diğerlerinden çok farklı ve şahane:) Çünkü Pazar günü minik kızımın doğum günü:) 2 yaşına basıyoruz artık kısmetse. Büyüdük yani:) Konuşmaya başladığımızdan beri hele her şeyi ben biliyorum havalarında, hatta bize bir fırça çekiyor ki sormayın:) Artık evde bana arkadaş olmaya başladı. Çok mutluyum. Allah herkesin evladını bağışlasın, isteyen herkese de versin. Hep çok güzel, çok farklı bir duygu derlerdi ve ben sadece dinlerdim. Gerçekten öyleymiş! Aslında bu konuda çok daha fazla şeylerde yazabilirim ama bir süre sonra da ağlamaya başlayabilirim:) O yüzden bence burada bırakayım ve tarifime geçeyim:)

Bugün sizlere aslında Kabak Tatlısı’nı farklı bir sunumla ve ufak tefek değişikliklerle anlatacağım. Bu tarifi “Yeni Evliler için Misafir Sofraları” isimli kitapta ilk gördüğümde de çok hoşuma gitmişti. Bence mutlaka siz de farklı sunumlar ve kabak tatlısı seviyorsanız, tam da zamanı iken mutlaka yapın:)

 

Malzemeler

1 kilo balkabağı

300 gram toz şeker (Düzce kabağı kullandığım için fazla şeker kullanmadım. Zaten kendinden tatlı bir kabak)

1 su bardağı sıcak su (Gerekirse daha da eklenebilir)

1 paket vanilya

200 gram kaymak

3 yemek kaşığı krema

2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

 

Yapılışı

Balkabağını (soyulmuş ise) genişçe bir tencereye koyup üzerine sıcak su ve toz şekeri ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Kabaklar henüz yumuşamamış ama suyu bitmeye başlamışsa sıcak su ilave edin. (Soyulmamış ise soyup orta büyüklükte doğrayın).

Yumuşayan balkabaklarını rondo veya ezici ile ezerek sıcakken püre haline getirin.

İçine bir paket vanilya ekleyip iyice karıştırın.

Kelepçeli ufak bir kek kalıbının alt çemberini çıkarıp servis tabağına oturtun.

Balkabağı püresinin yarısını çemberin alt tabanı olacak şekilde yayın.

Ayrı bir kapta krema ve kaymağı pürüzsüz olacak şekilde iyice karıştırın.

Çemberdeki balkabağının üzerine yayın.

Üzerine iri çekilmiş cevizleri yayın. Kalan balkabağı püresini de en üste düzgünce yaydıktan sonra tatlınızı buzdolabına kaldırın.

5-6 saat (tercihen 1 gece) beklettikten sonra çemberi açıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>