Taze Fasulye Çorbası

Taze Fasulye Çorbası

Günaydıııııın. Dün ne fırtınaydı öyle! Sandım ki şirket uçacak başımdan! Oldum olası doğal afetler beni çok korkutur zaten. Aslında insanoğlunun ne kadar aciz olduğunun çok net bir göstergesi bu olaylar. Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun diyorum ve içimizi daha fazla karartmadan hemen enerjimi sizlerle paylaşmak istiyorum:) Mis gibi bir çorba tarifim var. Havalarda bu aralar böyle soğuk giderken sıcacık bir çorba içme zamanı. Ben aslında sabah kahvaltısında bile çorba içen biriyim. O yüzden de benim için yaz ya da kış olması fark etmiyor çorba içmek için. Bizde her mevsim hep çorba pişer:) O zaman ne yapıyoruz. Her zamanki gibi lafı çok uzatmadan tarifimize geçiyoruz:)

 


Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tepeleme yemek kaşığı un

5 su bardağı tavuk suyu

450 gram taze fasulye

Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

1 yumurtanın sarısı

Yarım limonun suyu

 

Yapılışı

Tereyağı ve unu, unun kokusu gidene kadar yaklaşık 2-3 dakika yakmadan kavurun.

Üzerine ayıklanmış, doğranmış taze fasulyeleri ilave edin.

Tavuk suyunu ekleyin.

Bir taşım kaynatın.

El blendırı ile ezin.

Tuzunu ve karabiberini ekleyip terbiyesini ayrı bir kasede hazırlayın.

Hazırladığınız terbiyeyi çorbanıza ilave edin. (Ben her terbiyenin kesilmesinden korkarım. Kesilmeyecek malzemelerden bile olsa alışkanlık işte. O yüzden de önce çorbadan aldığım birkaç kaşık ile terbiyeyi ılıttım, sonra tencereye ekledim).

Bir taşım daha kaynatıp üzerine taze çekilmiş renkli biberlerle servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>