Pirinçli Ispanak Salatası

Pirinçli Ispanak Salatası

Merhaba. Buzzz gibi bir hava var bugün. Ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sabah KGS’mi doldururken dondum. Uykuluydum ama birden çivi gibi soğuğu hissedince hemen kendime geldim:) Şu anda da üstümde şal var. Hala bu saat oldu ısınamadım. Umarım bütün gün ofiste çalışırım hiç dışarı çıkmam:) Bugün sizlere canım çıtır çitlenbiğim Ayşen’imin (Benhurum)sayfasında beğendiğim “Mısırlı ve Pirinçli Ispanak Salatası”nın tarifini vermek istiyorum. Tekrar ellerine sağlık canım arkadaşım. Ben tarifte biraz değişiklikler yaptım. Bebek ıspanaklarım daha diri kalsın diye pirinçleri önceden haşladım. Ama maalesef ıspanakları pişirirken Simay’a daldığım için yine çok pişirdim:) Ama lezzeti yerindeydi yine de. Siz daha az pişirin yaparken:) Yanında da mayonezli yoğurtla servis yaptım. Şimdi tarifime geçiyorum.

 

Malzemeler

300 gram bebek ıspanak

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

Yarım su bardağı Yasemin pirinç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 dal dereotu

Yarım limonun suyu

Yarım bardak su

Tuz, karabiber

Üzeri için;

 

Yapılışı

Ispanaklarınızın daha diri kalması için önce pirinciniz hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika haşlayın ve suyunu süzerek yıkayın.

Genişçe bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.

Soğanı kavururken sarımsakları ezip tuzla iyice ezin ve tencereye ilave edin.

Birkaç dakika soğanlar saydamlaşana kadar kavurma işlemine devam edin.

Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.

İyice yıkadığınız bebek ıspanakları ilave edip rengi hafif değişene kadar kavurun. (Eğer bebek ıspanak bulamadıysanız normal ıspanak da kullanabilirsiniz. İstediğiniz büyüklükte doğrayıp tencereye ilave etmeniz yeterli).

Doğranmış dereotu, limon suyu ve normal suyu ilave edip ıspanaklar çok fazla ölmeden 8-10 dakika pişirin. (suyunuz az gelirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz).

Servis tabağına alıp üzerini dereotu ve taze mısırla ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz yanında mayonezli yoğurtla da sunabilirsiniz.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>