Bruschetta

Bruschetta

Herkese merhaba. Dün İzmir’e yaptığım günübirlik iş seyahatinden sonra bugün tekrar sizlerle beraberim. İzmir’de hava dün pek güzeldi. En azından İstanbul’a göre. Ben de çok çok güzel bir yolculuk geçirdim.  Ama bir dahakine İzmir’i hem biraz gezmek hem de oradaki blogger arkadaşlarla da görüşmek için daha uzun süreli bir seyahat istiyorum.

Gelelim tarifimize. Çok çok sevdiğim, sıklıkla da yaptığım bir lezzeti paylaşmak istiyorum bugün sizlerle. Aslında İtalyan mutfağının bir aperatifi. Beğeneceğinize eminim.

 

Malzemeler

5 dilim baget dilim ekmek

5-6 dal taze fesleğen

1 adet sert domates

2 yemek kaşığı Yonca zeytinyağı

3 diş sarımsak

Estuz deniz tuzu, karabiber

 

Yapılışı

Ekmekleri yağsız tavada önlü arkalı olarak kızartın.

2 diş sarımsağı soyup enlemesine kesin ve kızarttığınız ekmeklerin üzerine iyice sürün. (Bu işlemi mutlaka ekmekleriniz sıcak iken yapın. Bu sayede ekmekler sarımsağı daha güzel emer.)

Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Fesleğenleri doğrayın.

Ayrı bir kapta doğradığınız domatesleri, fesleğeni, zeytinyağını, son kalan ezilmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Bu karışımı sarımsaklı ekmeklerinizin üzerine paylaştırıp sıcak servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>