Meksika Fasulyesi Salatası

Meksika Fasulyesi Salatası

Merhaba. Bugün diğer günler gibi çok neşeli bir merhaba demek isterdim ama bileğim ağrıyor. Yıllar önce yaptığım bir hatanın cezasını böyle zaman zaman çekiyorum işte. Sanırım yine sargı ile gezeceğim günler yaklaşıyor. Neyse daha kötüsü olmasın… Gelelim tarifimize. Malum yaz geldi, havalar ısındı, artık bloglarımızda da bol bol salata tarifleri başladı. Yazın en pratik yemeğidir salatalar aslında. Benim de ilk tercihim. Bugün ben de size böyle çok pratik ve çok lezzetli bir salata tarifi vermek istiyorum. İçinde yok yok:) Aslında salatanın içindeki malzemelerin miktarlarını kesinlikle kendi damak tadınıza göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

 


Malzemeler

1 kutu konserve Meksika fasülyesi

2-3 dal taze soğan (miktarı isteğinize bağlı)

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

2 adet çarliston biber

1/2 adet kırmızı dolmalık biber

1/2 adet sarı dolmalık biber

5-6 adet ufak koçan mısır

Sızma zeytinyağı

Limon

Tuz


Yapılışı

Tüm salata malzemlerini güzelce yıkadıktan hepsini bir kabın içine doğrayın. (Taze soğan, renkli dolmalık biberler, çarliston biber)

Ilık suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları da, ikiye böldüğünüz koçan mısırlar ile beraber aynı kaba ekleyin.

Meksika fasülyelerini de ilave edip iyice karıştırın.

Tamamen damak tadınıza göre zeytinyağını, limonu ve tuzu ekleyip karıştırın ve servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>