Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

Herkese kucak dolusu merhaba. Artık kış geldi. Karnabahar gibi giyinmeye başladık. Her ne kadar bu konsepte tam kendimi uyduramazsam da yine de elimden geldiğince kalın giyinmeye çalışıyorumJ Bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak mis gibi bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Daha önce Limonlu Revani tarifi vermiştim. Bu sefer içinde haşhaş da var. Çok sorulduğu için bu tatlıyı yapıp vakitlice yayınlamak istedim. Dilerseniz siz bu tatlının üzerine bir kat da krem şanti yapıp sürebilir, üstünü süsleyebilirsiniz. Benim krem şanti ile aram çok olmadığı için ben yapmadım. Bu tatlıyı da geçtiğimiz Kurban Bayramı için kayınvalidemlere yaptım.

 

Malzemeler

3 adet ortaboy yumurta (jumbo olursa 2 adet)

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı haşhaş

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı Yonca sıvıyağ

1 su bardağı irmik

1 kahve fincanı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbet için;

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 limonun suyu

 


Yapılışı

Çırpma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile beraber çırpın. Çırpma işlemi şeker eriyinceye kadar 4-5 dakika kadar devam edecek.

Sırası ile önce sıvı yağ, sonra yoğurt, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, haşhaş ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpın.

Karışımınızı, pişireceğiniz yağlanmış kabınıza boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

İlk 30 – 35 dakika fırının kapağını açmayın. Kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kürdanı hamurunuza batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa hamurunuz pişmiş demektir.

Bu arada bir yandan da şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Şerbetinize limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Fırından çıkardığınız revaniye şerbetinizi dökmeden önce, hamur ılınmış olmalı. Çatalı revaninin birkaç yerine batırdıktan sonra şerbetinizi gezdirerek dökün.

Soğuyunca dilimleyip dilerseniz üzerine krem şanti yapıp sürebilir, en üstünü de süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi sade olarak da sunabilirsiniz.

 

 

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>