Barbunya Çorbası

Barbunya Çorbası

Herkese kocaman bir günaydıııın ve güzel bir hafta diliyorum. Pazartesi sendromu yaşamıyoruz değil mi:) Yaşamıyoruz yaşamıyoruz. Derin bir nefes alıyoruz ve zaten de bir bakıyoruz ki Cuma gelmiş. Bu hafta da olacak merak etmeyin:) Beni soracak olursanız ben yine çok yoğun bir hafta sonu geçirdim. 7 deliğe 8 çomak sokmak derler ya aynen öyleydi işte! Neyse ki bitti ve hafta içi dinlenirim umarım:) Lafı çok uzatmadan bugünkü tarifime geçmek istiyorum. Ben yazdan barbunyalarımı haşlayıp buzdolabı poşetleri ile buzluğa kaldırırım. Gerektiğinde kolayca kullanırım. Bu tarifi Sofra dergisinde okuduğumda da bu barbunyalarla bu güzel çorba yapılır dedim.  Tavsiye ederim. Zaten deneyip de beğenmediğim hiçbir şeyi sayfama koyup sizlerle paylaşmıyorum. O yüzden de bu çorbayı da rahatlıkla deneyebilirsiniz diyorum. Ben tarifi biraz daha değiştirerek kullandım.

 


Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet kesme şeker

1,5 su bardağı barbunya

5 su bardağı su

Tuz, karabiber

Üzeri için;

1-2 dal taze soğan

 


Yapılışı

Barbunyalarınız benimki gibi haşlanmış değilse güzelce yıkayıp bir tencereye koyun ve üzerini  geçecek kadar su ekleyin.

Ocağa koyun ve kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatıp üzerine 1 su bardağı soğuk su katıp kapağını kapatın. ( Bu sayede gazı gidecektir).

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağı ile birlikte tencereye koyup yumuşaya kadar kavurun.

Üzerine salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

Kesme şekeri, barbunyayı ve suyu da ilave ettikten sonra haşlamaya başlayın.

Haşlanan barbunyalarınızdan 2 yemek kaşığı ayırın.

Çorbanızı el blendırı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.

Ayırdığınız barbunyaları tencereye ilave edip tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Bir taşım daha kaynattıktan sonra üzerine doğranmış taze soğan ile sıcak servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>