Detoks ile Bedeni Yenilemenin Tam Zamanı

Detoks ile Bedeni Yenilemenin Tam Zamanı

Kullandığın kozmetik ürünlerinden giydiğin kıyafetlere, yiyip içtiğin gıdalardan soluduğun havaya kadar birçok şey vücudunda bir zaman sonra zehir haline dönüşüyor. Dolayısıyla zamanla yorgunluk, iyi hissetmeme, cildinin kötü görünmesi gibi pek çok problemle baş etmek zorunda kalıyorsun. Zaman içerisinde çeşitli yollardan alınan bu toksinleri vücudundan atmanın, vücudunu yenilemenin en iyi yöntemini arıyorsan formül belli: Detoks!

 

Detoks Nedir? 

Peki, detoks ne demek diye merak edenler için hemen anlatalım: Arınma, temizlenme işlemi anlamına gelen detoks, vücutta biriken zararlı etkenlerden kurtulma yöntemidir. Alkol, kafein, hava kirliliği, ilaçlar gibi maruz kalınan birçok faktör vücutta biriken toksinleri arttırır. Eğer toksinleri bedeninden yeteri kadar temizlemezsen kendini hem mental hem de fiziksel anlamda iyi hissetmez, her zaman yorgun olur ve sürekli duygu değişimleri yaşarsın. Doğru zamanda uygulayacağın diyet ile bu sorunları en aza indirebilirsin.

 

Detoks Nasıl Yapılır?

 Vücudun enerjisini yeniden kazandıran, kanı temizleyen, hücre dokularını yenileyen detoks, sağlıklı alışkanlıklar edinmen için zemin hazırlar. Siyah noktalardan ve sivilcelerden kurtarır, cilde parlaklık sağlar ve saçı kuvvetlendirir. Ayrıca kilo vermeni sağlar, organlarını çalışması gerektiği gibi çalışmasına yardımcı olur, beyin fonksiyonlarını rahatlatarak zihnini de açar.

  • Sağlıklı olman ve kendini kuş kadar hafif hissetmen için sıvı tüketmekten basit yiyecekler yemeye kadar birçok alternatif yolu vardır. Günde iki litre su içerek arındırma işlemine başlayabilirsin.
  • Sebze ve meyve yemeye özen göstererek doğru besinlerle vücudunu besleyebilir, detoks diyeti ile beslenebilirsin.
  • İşlenmiş gıdalar, bedenine zararlı toksinleri yükler, onlardan uzak durarak vücudunun asıl ihtiyacı olan gıdalara yönelebilirsin.
  • Sarımsak, nane, limon, zencefil gibi besinler ile bedenine gereken bakımı sağlayabilirsin.
  • Lifli besinler tüketerek idrara çıkma sıklığını arttırabilirsin. Sıvı detoks tarifleri bu konuda yardımcı olur. Ayda bir kere yapılan 3 günlük sıvı detoksu ile kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsin.

Her Zaman Yanı Başında Duran Bir Yardımcı: Detoks Çayları

Günde en az iki litre su içmenin yanında vücuduna bakmanın kolay yollarından biri de detoks çaylarından geçiyor. Detoks içeceği hazırlarken kullanacağın malzemenin zararlı maddeleri vücudundan atmaya yarayan besinlerden oluşmasına dikkat etmelisin. İşte sana birkaç tarif:

  • Sabahları büyük bir bardakta içebileceğin zencefilli, limonlu çay için önce suyu ağzını kapatabileceğin bir demlikte kaynatmalısın. Yarım limonu dilimleyerek suyun içine koymalısın ve ardından dilimlediğin 3 dilim zencefili de içine atmalısın. Ağzını kapatarak 10 dakika demlenmeye bıraktığın çayını artık afiyetle içebilirsin. Kahvaltı yapmak için de çaydan sonra bir 10-15 dakika beklemelisin.
  • Zihinsel ve fiziksel olarak seni canlandıracak yeşil çay için ise yaklaşık bir litre suyu kaynatarak işe başlayabilirsin. Kaynattığın suyun içine 2 yemek kaşığı yeşil çay, 1 adet çubuk tarçın, birkaç damla limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber, 2 adet karanfil ve birkaç tane dilimlenmiş yeşil elma ile ağzı kapalı bir demlikte yaklaşık bir saat kadar bekletmelisin. Daha sonra tüm malzemeyi süzüp gün içinde aralıklı tüketmelisin. Böylece gün boyu zinde kalabilirsin.
  • detoks 2

Vaktin Yoksa Juico Yanında!

Eğer detoks yapmak istiyor ve zamanım yok diyorsan Juico senin için var! Sağlıklı bir yaşam markası olan Juico, beslenme paketlerini senin için özel hazırlıyor! İster, ıspanak, dereotu, yeşil soğan, kabak detoksu çorbalarından istersen detoks sularından sipariş verebilirsin. Taze sebze ve soğuk sıkım meyve suları, salataları, atıştırmalıkları ile sen de kendine özel programı oluşturabilirsin. 1-3 gün veya 1 haftalık süreleri olan paketlerden haftada ya da ayda bir düzenli aralıklar ile seçerek başlayabilirsin. Bünyesinde barındırdığı detoks içecekleri ve yiyecekleri programından kendine en uygun olanı ve kaç günlük olacağını belirleyerek sağlıklı bir yaşama adım atabilirsin.

 

 
Tags:

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>