Üçgen Dilim Pasta

Üçgen Dilim Pasta

Herkese yepyeni bir haftadan kocaman bir merhaba… Yılın son haftası ve güzel haberlere, gülmeye en çok ihtiyaç duyduğum haftadayım. Yeni yıldan beklentilerim çok. Ben bile altından kalkamam bunca isteğin ama yine de bekliyorum…

Allah herkese güzel, sağlıklı, sevdikleri ile dolu dolu bir yıl versin…

Tüm güzel dileklerimle, bu haftaya tatlı bir giriş yapmak istiyorum. Yumuşacık keki ve nefis çikolata sosu ile pratik bir pasta tarifi gelsin. Üstelik yılbaşı sofranız için de nefis bir alternatif olacak:)

O zaman haydi tarife…

Malzemeler;

Kek için;

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı ılık su

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

Sos için;

2 su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Yapılışı;

Öncelikle yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar iyice çırpın.

Üzerine sıvıyağ ve ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Kalan tüm kuru malzemeleri (vanilya, kabartma tozu, un) de ilave edip mikserin düşük devri ya da bir spatula ile iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış küçük boy fırın tepsisine ya da aynı boyutlara denk gelen bir dikdörtgen kek kalıbına döküp, 160 derecede 25 – 30 dakika pişirin.

Pişen kekinizi soğumaya bırakın.

Bu esnada sos için gerekli malzemeleri ufak bir sos tenceresine koyup karıştırarak kaynatın ve soğuması için kenara alın.

Soğuyan kekinizi önce uzunlamasına 3 uzun dilim olacak şekilde kesin. Daha sonra enlemesine de 5 sıra kare dilimler elde edecek şekilde kesin. Her bir kareden de üçgen elde edecek şekilde çapraz kesin. 30 üçgen dilim kekiniz olacak.

Bu sayede elde ettiğiniz üçgenlerin kenarlarını dikkatlice sosa batırıp Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.

Afiyet olsun…

 

1 yorum

  1. Pingback: Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye | Tümayın Mutfağı - En İyi Yemek Tarifleri Sitesi

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>