Ballı Sihirli Kek

Ballı Sihirli Kek

Haftanın son ve belki de en stresli gününden kocaman bir merhaba:) Son birkaç hafta oldukça yoğun ve stresli geçiyor. Hafta sonum da yoğun aslında hep derim ya seviyorum ben bu yoğunlukları:) Allah sağlık versin, hep koşalım, hep çalışalım:) Bu enerji ile de sizleri enfes bir tarif ile tanıştırmak istiyorum. Bu keki geçen hafta canım canım arkadaşım dokuzuncu bulut Aslı’cığım da gördüğümde hemen yapacağım demiş ve not almıştım.

Tüm yapılış aşamalarına ve püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde, tek karışımla bu iki katmanlı harika bir kek çıkıyor ortaya:) Zaten sihirli olması da oradan geliyor:) Kesinlikle de bir gece bekletin ve sonrasında yiyin:) Bu lezzetli ve güzel tarif için Aslı’ma teşekkür ediyor ve belki de hafta sonu keyfiniz yaparsınız diyerek hemen tarifime geçiyorum:)

Malzemeler;

5 yumurta (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı toz şeker

5 yemek kaşığı bal

300 ml süt

125 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş)

125 gram un

1 paket vanilya

1 çimdik tuz

Üzeri için;

Pudra şekeri

Yapılışı;

ballı sihirli kek1

Öncelikle fırın kabı olarak ben de 20 x 20 cm lik bir kalıp kullandım.  İçine yağlı kağıt serin ya da kabınızı yağlayın. Bu ölçülerden biraz daha ufak olabilir kalıbınız daha fazla olmaması iyi olur çünkü katmanları algılamak zor olacaktır.

Tereyağını eritmediyseniz bu aşamada eritin ve soğumaya bırakın.

Un, tuz ve vanilyayı bir kabın içine eleyin.

Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta aklarını kar beyaz oluncaya kadar iyice çırpın.

Yumurta sarılarını da toz şeker ile mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Bir sos tenceresinin içine sütü ve balı ilave edip ocağa alın. Bal eriyinceye kadar sütü ısıtın. Asla kaynatmayın. Karışımı sıcak bekletin.

Yumurta sarısı ve şeker karışının içine soğumuş tereyağını ekleyip karıştırın.

Unlu karışımı ilave edin. Bir spatula ile iyice karıştırın.

Ardından da ballı sütü ekleyin. Tekrar iyice karıştırın.

Son olarak, üç aşamada yumurta aklarını karışıma ilave edin karıştırmaya devam edin. Be bu noktadan sonra bir silikon çırpıcı ile havasını söndürmeden karıştırdım.

Karışımı kalıbına döküp 175 derecelik fırında yaklaşık 45 – 50 dakika (benim ki biraz daha uzun sürdü fırınımdan dolayı) pişirin.

Pişen kekinizi mutlaka kalıbında soğutun ve üzerini örterek tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün dilimleyerek bu sihirli görüntü karşısında keyifle yiyin. Dilerseniz üzerine de pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>