Çilekli Alman Pastası

Çilekli Alman Pastası

Herkese kocaman bir merhaba:) Bugün sizlere, özellikle çocukken annenizin mutlaka bir kere yaptığı Alman Pastası tarifi vereceğim. Sıklıkla bir benzeri, kek şeklinde pişirilerek servis edilir, arasına da krema konur ancak orijinal alman pastası mayalı bir hamurdur aslında. Ben de bugün sizlere direk bu orijinal hali ile tarifi vereceğim. Dilerseniz yapılış şeklini gösterdiğim şekilde halka biçiminde, dilerseniz de fotoğraftaki gibi yuvarlak formda hazırlayabilir ya da klasik sunum şekli ile bir kek kalıbında bütün olarak da pişirebilirsiniz:) Her nasıl pişirirseniz pişirin sonuç 10 numara 5 yıldız:) Üstelik ben bugün size çilek ile sunacağım.

Malzemeler;

Hamur için;

25 gram LUNA

235 gram un

125 gram ılık süt

1,5 yemek kaşığı toz şeker

10 gram instant maya (1 paket)

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Krema için;

60 gram LUNA

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

3 adet yumurta

Dilimlenmiş çilek

Üzeri için;

Pudra şekeri

Yapılışı;

Hamur için öncelikle ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp çırpmaya başlayın.

LUNA’yı ekleyip çırpmaya devam edin.

Üzerine tuz, vanilya ve azar azar unu ilave ekleyin.

Fazla ele yapışmayan bir hamur elde edip, üzerini streç film ile kaplayın ve 40 dakika kadar, hacminin iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın.

Bu esnada krema için gerekli malzemeleri, vanilya ve LUNA hariç, bir tencerenin içine koyun ve koyulaşıncaya kadar pişirin.

Vanilya ve LUNA’yı ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.

Mayalanan hamurunuzu tezgaha çıkarıp gazını alın ve merdane ile açıp yuvarlak şekiller çıkartın.

Ortalarını daha ufak bir halka ile keserek tekrar çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

kolaj

15 dakika burada mayalanması için bırakın. Dilerseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak olarak da mayalamaya bırakabilirsiniz.

Tekrar mayalanan hamurlarınızı önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Renklerinin fazla dönmemesine ve hamurlarınızın sertleşmemesine dikkat edin.

Pişen hamurlarınızı soğuması için ızgaranın üzerine alın.

İkiye bölüp arasına kremanızı sıkın ve dilimlenmiş çilekleri dizip kapatın.

Üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

 

4 yorumlar

  1. Merhaba tümay hnm ellerinize sağlık biraz geç oldu ama yeni blog sayfanız çok güzel olmuş hayırlı olsun alman pastasına bayıldım kremadaki 3 adet yumurta beni tedirgin etti ben 1 yumurta kullansam olurmu acaba birde yumurtanın tümünü’ mü kullanıyoruz acaba ? sevgilerrr

    • Merhaba Emine Hanım. kremanın kıvamı için yumurta sayısı önemli. aksi takdirde nişasta ve un miktarını arttırmanız gerekiyor. Sevgiler:)

  2. İyi akşamlar ben ilk defa denicem acaba kek gibi mi oluyor tadı

    • Merhaba:) Çok kek gibi değil ancak ertesi güne çok bekletmeden gün içinde tüketilmesini tercih ettiğim bir kek gibi oluyor:) Şimdiden ellerinize sağlık:)

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>