Kavrulmuş Bademli Yulaf Ezmeli Zeytinyağlı Browni

Kavrulmuş Bademli Yulaf Ezmeli Zeytinyağlı Browni

Herkese çabucak geçen bir haftanın son çalışma gününden kocaman bir merhabaJ Soğuk ve yağmurlu geçireceğimiz bir hafta sonunda, içinizi ısıtacak nefis bir tatlı tarifi vermek istiyorum bugün size:)

Browninin lezzeti tartışılmaz. Kalorisi de:) Ama bugünkü brownimizin kalorisi tahmin ettiğinizden çok çok az. Çünkü zeytinyağlı ve içinde yulaf ezmesi var. Un miktarı da çok az. Hiç zeytinyağlı browni olur mu demeyin. Nefis olur:)  Hatta sanırım bundan sonra ben hep zeytinyağlı olarak yapacağım. Bu güzel ve lezzetli tarifi hafta sonu sevdiklerinizle mutlaka paylaşın derim:)

Şimdiden herkese güzel bir Cuma ve iyi bir hafta sonu diliyorum:)

 

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

100 gram bitter çikolata

60 ml zeytinyağı

2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

100 gram toz şeker

70 gram un

1 paket vanilin

1 çay kaşığı tuz

2/3 su bardağı kabuksuz badem

30 gram yulaf ezmesi

 

Yapılışı

Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin ve içine zeytinyağını koyup karıştırın. Ilınması için kenara alın. (Benmari usulü; kaynayan su dolu bir kabın üzerine, suya değmeyecek şekilde bir kap koyun ve çikolatanızı üstteki kabın içine koyup eritin. Altta kaynayan sudan kesinlikle çikolatanıza su sıçramasın ya da buharı gelmesin. Yoksa çikolatanız kesilebilir ve parlaklığını kaybeder).

Kabuksuz bademlerinizi ikiye üçe doğrayın. (Bademleriniz kabuklu ise 5 dakika kadar sıcak suda bekletip kabuklarını soyun).

Ufak bir tavayı ocakta ısıtın ve böldüğünüz bademleri kavurun.

Ayrı bir kapta un, yulaf ezmesi, vanilin ve tuzu koyup karıştırın.

Başka bir kapta da yumurta ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.

Unlu karışımınıza yumurtalı karışımınızı ve soğuyan çikolatanızı ilave edip, fold edin. (Yavaş ve alttan yukarıya hareketlerle karıştırın).

Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabınızın içine tüm karışımınızı döküp üzerini düzeltin.

Önceden ısıtılmamış 150 – 160 derecelik fırında yaklaşık 22 – 26 dakika pişirin. (Benim fırınım 160 derecede 26 dakikada pişiriyor. Siz de fırınınızın özelliğine göre kontrol ederek pişirin).

Browni, diğer keklerin aksine, kürdan testi yaptığınızda, kürdanınızın ıslak çıkması gereken bir kek. Fazla pişirseniz, içi kurur ve sert olur. Az pişirirseniz de dağılır. Üzerinin kıtır içinin ıslak olması gerekir.

Pişen browninizi fırında çıkarın.

Ilınınca dilimleyerek, dilerseniz yanında bir top dondurma ile servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>