Ispanaklı Krep

Ispanaklı Krep

Günaydııııın. Bu sabah çok erkenciyim çünkü neden bilmiyorum. Her zamankinden 10 dakika erken çıktım yola ve nerdeyse 1 saat erken vardım:) Şimdi mis gibi demli çayımı içiyorum ve çalışıyorum:) Bugünkü yayınımı erken gireyim dedim o yüzden.

Bu haftayı hemen hemen kahvaltılıklara ayıracağımı belirtmiştim. Pazartesi yayınladığım yumurtalar ve dün yayınladığım pizzadan sonra bugünde yine kahvaltı sofralarınıza yakışacak bir sunumla güzel bir tarif vereceğim sizlere. Krep tarifini daha önce vermiştim. Bu sefer içinde bir takım farklılıklarla ıspanak var. İlerleyen günlerde bu tarifi çok daha güzel şekillerde de sunacağım.

 


Malzemeler

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

2 adet yumurta

1 demet ıspanak

1,5 su bardağından biraz daha fazla un

Tuz

Yonca sıvıyağ (Pişirmek için)

Üzeri için;

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Süzme peynir (1 kare parça kadar)

 


Yapılışı

Yağ dışındaki tüm malzemeyi rondoya koyup iyice özleştirin. (Kıvamını elde edinceye kadar un ekleyin. Topaksız pürüzsüz bir karışımınız olsun).

Krep tavasına birkaç damla sıvıyağ damlatın ve bir peçete yardımı ile tavanın her yerine dağıtın.

Krep karışımınızdan bir kepçe alıp, tavanızın ortasına dökün ve hızla elinizle daireler çizerek krepin tüm tavaya yayılmasını sağlayın.

Orta ateşte ocağa koyun.

Krepiniz tavadan ayrılana kadar dokunmayın.

Ayrılmaya başladığında bir maşa yardımı ile diğer tarafını çevirip 1-2 dakika da diğer tarafını pişirin.

Bu işlemi tüm krep malzemeniz bitene kadar uygulayın. Her defasında tavaya yağ damlatmayı unutmayın.

Üzerini süslemek ya da içine sürüp yemek için süzme yoğurt ile süzme peyniri ayrı bir kapta bir çatal yardımı ile iyice karıştırın. (Mutlaka yapmak durumunda değilsiniz. Sade olarak ya da istediğiniz başka çeşit malzemelerle de hazırlayabilirsiniz).

İster krema sıkma torbası ile ister normal bir kaşıkla kreplerinize sürüp servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>