Fırında Karnabahar ve Brokoli

Fırında Karnabahar ve Brokoli

Herkese kocaman bir merhaba:) Ocak ayında beklenen soğuklar, ay sonu itibari ile başlayabilirmiş. Hatta 17 Kasım’dan sonra havalar iyice soğuyacakmış. Öyle ya da böyle, sev ya da sevme kış geldi. Kabul etmeli artık:) Kışın gelmesi ile birlikte de “Akşama Ne Pişirsem” sorusu daha sık sorulmaya başlandı. Hep derim kış sebzeleri, “Talihsiz Sebzeler”dir. Bazıları kokusundan, bazıları tadından, bazıları da görünüşlerinden dolayı sevilmezler. Ne kadar faydalı olsalar da gönül sevmedi mi sevmiyor:)

Bu yüzden ben de bugün bu sebzelerden iki tanesi ile severek yiyebileceğiniz, lezzetli bir kış yemeği hazırlamak istedim. Alışılagelmiş pişirme türlerinin dışında, sofralarınıza farklı bir alternatif olsun :) Bu sosu farklı şekillerde ben de birçok tarifimde kullanıyorum. Bu sefer internette bulduğum şekli ile yaptım. Not almışım bir kenara. oradan hazırladım.

O zaman haydi tarife:)

Malzemeler;

1 adet orta karnabahar (çok büyük olmasın)

1 adet ufak boy brokoli

Sos için;

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Pul biber

Yapılışı;

firinda karnabahar

Öncelikle brokolilerinizi hafif diri kalacak haşlayın. Bunun için, kaynayan su dolu tencerenize tuz koyup,  yıkayıp ufak çiçeklerine ayırdığınız brokolileri koyun. Parlaklıklarını kaybetmemeleri için tuz ya da soda kullanabilirsiniz. Hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra, brokolilerinizi kevgirle sudan çıkarıp soğuk su dolu bir kaba koyun. Bu işlem de kesinlikle parlaklıklarının devam etmesine ve pişme işleminin durmasına yardımcı olur.

Eğer, haşlarken yayılan kokudan rahatsız oluyorsanız, brokolilerinizi buharda da haşlayabilirsiniz. Bunun için de, tenceredeki kaynayan suyunuza lavanta ekleyebilirsiniz. Buharda haşlarken, sebzeler, suya değmediği için tadında bir değişiklik olmayacaktır. Bu sayede sevmediğiniz kokulardan da kurtulmuş olursunuz.

Ayrı bir kaba sos için gerekli malzemeleri koyup bir çatal ya da ufak bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.

Haşlanan sebzelerinizi sosa bulayıp borcama ya da benim gibi ufak fırın kaplarına paylaştırın.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Bu süre sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Kaşar peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

firinda karnabahar2

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>