Nar Pelteli Puding

Nar Pelteli Puding

Herkese kocaman bir merhaba:) Bu sabah çok zor kalktım. Hatta saati ertelerken bile gözlerim ilk defa bu kadar kapalıydı ve hatırlamıyorum bile. Evden de her zamankinden geç çıktım. Kesin trafiğe kaldım dedim ama belli ki herkes uyuyakalmış. İlk defa o saatte yollar çok rahattı. Sonra da fark ettim ki, lodos var. Lodos zamanı kalkmak da kendine gelmek de zor oluyor. Neyse günün tüm rehavetini işe gelince attım ve enerjim yerine geldi:) Bu enerji ile de cıvıl cıvıl bir tatlı tarifi gelsin dedim:) Enerji versin, mutluluk versin:)

Oldum olası zaten sütlü tatlıları, şerbetli tatlılara göre daha tercih etmişimdir. Hem daha hafif olmaları, hem de benim daha hızlı yapılıp yeniyor olması da bir etken tabi:)

Malzemeler;

Puding için;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 paket toz krem şanti

Nar Peltesi için;

2 su bardağı nar suyu

Yarım su bardağı su

3 yemek kaşığı dolusu nişasta

4 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

Çırpılmış krema

Nar taneleri

Antep fıstıkları

Yapılışı;

nar pelteli puding

Öncelikle puding için, vanilya ve krem şanti dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.

Koyulaşıp kaynamaya başladığında servis kuplarınıza paylaştırıp biraz ılınması için kenara alın. Ilınınca soğuması için buzdolabına kaldırın.

Bu esnada nar peltesi için gerekli malzemeleri bir sos tenceresinin içine koyup sürekli karıştırarak pişirin. Başta rengi pembe gibi gelecek ancak sonlara doğru iyice yoğunlaşıp kırmızı rengini alacaktır.

Soğuyan pudinglerinizin üzerine pelteyi paylaştırın.

İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerlerine çırpılmış krema ve nar taneleri koyup soğuk servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>