Pileli Peynirli Börek

Pileli Peynirli Börek

Herkese kocaman bir merhaba:) Bugün sizlere yumuşacık, ister kahvaltı sofralarınıza, ister çay saatlerine, ister iftar, isterse de sahur sofralarınıza yapabileceğiniz çok pratik bir börek tarifi vereceğim.

Böreğimiz sosundan dolayı yumuşak, görüntüsünden dolayı da iştah açıcı bir görüntüye sahipJ Bu yüzden de lafı çok uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum:)

Malzemeler;

2 adet yufka

300 gram ufalanmış beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Sos için;

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

Tuz

Yapılışı;

pileli borek1

Öncelikle sos için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyup bir çatal ile iyice karıştırın.

İç harcı için gerekli beyaz peynir ile maydanozu da ayrı bir kapta karıştırın.

İlk yufkayı tezgaha serip her yerine sosunuzdan yayın ve iç harcını yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde serpin. (Çok fazla malzeme ile doldurmayın çünkü pile yaparken çok dışarı taşıp pilelerinizi yok edebilir).

Yufkanın bir ucundan başlayarak pile yapmaya başlayın. Tamamını bitirdiğinizde, tepsinize sığması için ikiye kesin ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsinize yerleştirin. Diğer parçayı da yanına koyarak pilelerinizi düzeltin.

Bu işlemi tüm yufka ve iç harçlarınız bitene kadar devam edin.

Kalan sosu da tepsideki böreğinizin üzerine gezdirip, 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

2 yorumlar

  1. ellerine sağlık harika börek ben bu böreği daha evvel yaptım su ve yağla gayet güzel oldu çıtır çıtır öneririm

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>