Uçakta Yemek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Uçakta Yemek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde pek çok havayolu firması uçuş esnasında sunduğu yiyecek içecek servisiyle de öne çıkıyor. Uçuş süresi ve yolculuk ettiğiniz uçuş sınıfına göre değişiklik gösteren bu ikramlar yolcuların damak zevkine göre hazırlanıyor. Genelde sandviç, kek gibi herkesin beğenebileceği lezzetlerin servis edildiği uçaklarda, talebe göre kişiye özel menüler de hazırlanabiliyor. Uçakta yemek hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

  1. Vejetaryen yemek bulmak mümkün

Uçuştan önce havayolunun çağrı merkezini arayarak ve internet üzerinden bilet alırken farklı yemek seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Özellikle et ürünlerini tüketmiyorsanız, bu ürünlerin bulunmadığı ve bitkisel yağ ile yapılan vejetaryen yemekleri seçebilirsiniz.

Vejetaryen yemekler, Lacto-ovo ,Asya (Hindu) ve Vejeteryan vegan olmak üzere kendi içlerinde  de gruba ayrılırlar. Lacto-ovo, süt ürünleri, yumurta ve sebze ile hazırlanırken, vejeteryan vegan hiçbir hayvansal ürün, yumurta ve süt ürünü kullanılmadan yapılır. Ayrıca taze meyveler de vejetaryen menüye dahildir.

 

  1. Hastalara uçakta farklı bir menü sunulabiliyor

Sağlık durumu el vermeyen yolcular farklı yemek isteme hakkına sahiptirler. Bu tip yolcuların rezervasyon sırasında “Tıbbi yemek” diye adlandırılan yemek türünü seçmesi önerilir.

Diabetik, nişasta içermeyen, düşük sodyumlu veya az tuzlu, düşük proteinli, kolesterolsüz, düşük kalorili yemek, yumuşak, gastrik diet, süt ve süt ürünleri kullanılmayan gibi yemekler havayolundan talep edilebilir.

 

  1. Özel bir rahatsızlığınız varsa, havayolundan çeşitli yemekleri talep etme şansınız var

Sağlığınızın izin vermediği durumda, ihtiyacınız olan yemek çeşitlerini hava yolundan talep edebilirsiniz. Bunlar;

 

Diyabetik yemekler; Karbonhidrat açısından zengin, az yağlı ve şekersiz gıdalar.

 

Az yağlı yemek: Yüksek lif içeren, doymamış yağ oranı bakımından zengin diyete uygun yemekler

 

Az tuzlu yemek: Tuzu yok denecek kadar az olan gıdalar

Glüten intolerantlı yemek: Glüten alerjisi olanlara özel hazırlanmış glütensiz yiyecekler

 

Laktoz intolerantlı yemek: Süt ürünleri içermeyen gıdalar

Hafif yemek: Hiçbir baharat ve çeşninin kullanılmadığı yiyecekler

 

  1. Çocuklara özel yemekler bulunuyor

Havayolu firmaları çocuk yolculara özel yiyecekler hazırlıyor. Bunlar daha çok yumuşak, çiğnenmesi kolay ve çocukların sevebileceği yemeklerden oluşuyor.

 

  1. Yemeklerde domuz eti kullanılmamaya özen gösteriliyor

Türk yolcuların yabancı havayolları ile uçarken aklına takılan bir nokta ise yemeklerde domuz eti olup olmamasıdır. Özellikle yerli havayolları bu konuda oldukça hassas davranıyor. Türkiye içindeki veya ülkemizden çıkışlı uçuşlarda sunulan ikramlarda domuz eti kullanılmıyor. İkram tepsilerinin içinde bununla ilgili uyarılar da yer alıyor.

 

Eğer yabancı bir havayolu ile uçacaksanız ve bu konuda endişeleriniz varsa, havayolu firmasından farklı yemek talep edebilirsiniz. Müslüman, Yahudi ve Hindulara göre yemek menüleri bulunmaktadır. Müslüman yemeklerinde domuz eti kullanılmayıp tüm etler geleneklere uygun olarak kesilen hayvanlardan elde edilmektedir. Hindu yemeklerinde ise sığır, sığır türevleri hayvan, dana ve domuz eti içermeyen gıdalardan oluşur.

 

  1. Uçakta fazla alkol almamakta fayda var

Uçaklarda alkollü içecek servisi bulunmaktadır. Ancak fazla içtiğiniz takdirde kabin memuru servisi durdurma hakkına sahiptir. Kabin basıncı nedeniyle aşırı miktarda alkol tüketimi vücudunuz üzerinde normalden daha fazla etkili olacaktır. Sağlığınız için uçuş esnasında fazla alkol almamaya özen gösterin.

 

Uçakta yapılan ikramların çeşitliliği veya özel talepleriniz uçuş sınıfına göre değişiklik gösteriyor. Business Class veya First Class uçak biletitercih ettiyseniz, ekonomi sınıfı uçuşa göre daha zengin menüler ve ayrıcalıklı servislerle karşılaşmanız mümkün. Ancak uçak biletine küçük bir servet ödemek istemiyorsanız, ekonomi sınıfını tercih ederek daha hesaplı bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. Özellikle kısa mesafeli uçuşlarda bir sandviç, bir meyve suyu yeter de artar bile.  Ucuz uçak bileti seçenekleri için ucakbileti.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>