Nar Reçeli

Nar Reçeli

Herkese kocaman bir merhaba:) Yılbaşı sonrasındaki Cuma günü çalışanlar grubundanım ama asıl çalışma haftası bugün başlıyor ki bunu sabah trafiğinden de anlamak mümkün:) Artık yeni bir yıla girdik ve de tekrar herkese önce sağlıkla dolu, sonra da mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum:)

Yılın ilk tarifini de tatlı bir tarif ile açmak istedim. Nar Reçeli. Ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, benim tarifim nar şerbeti ya da nar suyu değil. Bildiğiniz reçel. Yani kıvamıyla tadı ile. Kıvamını tutturmak için birkaç kere demene yapmak durumunda kaldım. Çünkü birçok tarifte gördüğümüz gibi sadece nar suyu ile toz şekeri kaynatmak bir kıvam katmıyor reçele. Pektin gerekiyor. Dışardan pektin alıp ilave etmek de mümkün tabii ama ben evde kendi imkanlarım ile çözmek istediğim için, pektin satın almak yoluna gitmedim. İçinde pektin içeren meyveleri düşündüm. En çok pektin turunçgillerde var aslında ama reçelimin içinde baskın bir tadı olsun istemediğim için elmayı tercih ettim. Elmada da pektin vardır ve de kaynattıktan sonra reçelime pektin ilave ettim. İstediğim sonuca da ulaştım.

Dilerseniz artık tarife geçelim. Herkese iyi haftalar:)

 

Malzemeler

3 su bardağı nar suyu

1 su bardağı nar taneleri

3 su bardağı toz şeker

1 büyük elma ya da 2 adet ufak elma

Yarım limonun suyu

 

Yapılışı

Taze sıktığınız nar suyu ile toz şekeri tencereye koyup şeker eriyinceye kadar kaynatın.

Şeker eriyince, kısık ateşte yaklaşık 30 – 45 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin ve bu esnada üzerinde oluşan köpükleri alın.

İçine dilimlediğiniz elmayı ve nar tanelerini ilave edip bir 30 dakika daha pişirin.

Elma dilimlerini çıkartıp limon suyunu ekleyin.

Bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Reçelinizin olup olmadığını kontrol etmek için, bir tatlı kaşığı reçeli soğuk bir çay tabağınıza döküp bekletin. Soğuduğunda tabağı oynatın ve akışkanlığına bakın. Çünkü reçeller soğudukça kıvam bulduğu için bu testi mutlaka yapın. Pişme esnasında çok koyu kıvamlı yaparsanız, soğuduktan sonra iyice koyulaşmış, sürülmesi zor bir reçeliniz olur.

Pişen reçelinizi kavanoza aktarıp tamamen soğuduktan sonra ağzını sıkıca kapatın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>