Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Herkese kocaman bir merhaba:) Bugün sizlere herkesin bildiği ve bence çok da sevdiği bir börek tarifi vereceğim. Aslında herkesi bilmem ama ben çok severim. Normalde, pastırma, sucuk, salam gibi ürünleri yemeyi pek sevmem ama bu börekte pastırma bir başka duruyor:) O zaman hemen tarife geçelim:)

 

Malzemeler

16 adet için

2 adet yufka

3 adet çarliston biber

180 gram çemensiz pastırma

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

3 adet orta boy domates

3 te bir demet doğranmış maydanoz

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

 

Yapılışı

Yufka hariç tüm malzemeleri fotoğraftaki gibi, ufak olacak şekilde doğrayın ve bir kabın içinde rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte karıştırın.

1

Yufkalarınızı dörde bölün. Eğer büyük gelirse (ki ben öyle yapıyorum). Her bir parçayı tekrar ikiye de kesebilirsiniz. Bu şekilde her bir yufkadan 8 baklava dilimi elde etmiş olacaksınız.

Her bir dilimin geniş ucuna hazırladığınız iç harcı koyarak sigara böreği sarar gibi, kenarlarını kapatıp uca doğru sarın. Ucunun açılmaması için su ile ıslatıp yapıştırın.

2

Kızdırdığınız yağda önlü arkalı kızartıp, fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>