Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Herkese kocaman bir merhaba:) Yoğunluğum o kadar fazla ki ofiste, resmen soluk alıyorum sayfama tarif koyup sizlere merhaba derken:) Ama bazen ona bile fırsat olamıyor. Neyse ki bugün bir ara verdim işlere ve tam da soluk alırken keyifle içilebilecek nefis bir içecek tarifim var. Aslında uzun zaman oldu bu şerbeti yapalı ancak paylaşmak şimdi nasip oldu. Hem pratik hem lezzetli hem de şerbet sevenler için 10 numara bir içecek:)

Reyhan bizim evde sıklıkla tüketilir. Özellikle kızartmalardaki domates soslarına çok yakışıyor. Tavsiye ederim:) Ayrıca fesleğenin kuzeni olmasından dolayı da çok severim:)

İsterseniz artık lezzeti ile bizim, rengi ile de kızımın sevgisini kazanan bu nefis şerbetin tarifine geçelim:)

 

Malzemeler

4 – 6 Kişilik

1 demet taze reyhan

1 adet limon

1 su bardağı toz şeker

3 diş karanfil

1 adet çubuk tarçın

1,5 litre sıcak su

 

Yapılışı

Öncelikle taze reyhanlarınızın saplarını kesip yıkayın ve sebze kurutucu ile kurutun. (Sebze kurutucunuz yok ise suyunun süzülmesi için bir süzgece koyup kenara alın).

Genişçe bir kabın içine yıkadığınız taze reyhanları, toz şekeri, limonun suyunu, 3 – 4 parçaya keserek limonun kabuklarını, karanfil ve çubuk tarçını koyup üzerine sıcak suyu dökün. (Toz şeker fazla gelirse azaltabilirsiniz ama şerbeti ben adı üstünde tatlı seviyorum:) )

2

Reyhanlarınız ocağa koyup pişirmeyin acılaşır. Bu şekilde sıcak suda arada bir karıştırarak şeker tamamen eriyinceye kadar bekletin. (Yaklaşık yarım saat kadar).

Şeker tamamen eridikten sonra sürahinizin ağzına bir tülbent ya da ince delikli bir süzgeç koyarak tüm suyu boşaltın. (Tüm katı parçalar süzgecinizde kalsın).

Dilerseniz içine limon dilimleri ve buz ilave ederek soğuk servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>