Yufkasız Pırasalı Börek

Yufkasız Pırasalı Börek

Herkese kocaman bir merhaba:) Uzun bir aradan sonra, ki aslında sadece 1 hafta ama bana sizlerden uzak kalınca çok uzun geldi, tekrar buradayım:) Bir haftalık bir izin kullandım. Aslında bir tatil izni değildi. Çünkü çok çok fazla işlerim vardı ve onların hepsini aynı haftaya topladığım için izin kullandım. Yani sonuç olarak pek dinlenemediğim ama her işimi de hallettiğim bir hafta geçti. Sonuçları güzel olacağına inandığım bir sürü iş yaptım. Zamanı gelince teker teker paylaşacağım:)

Bence bu kadar uzun aradan sonra lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim. Bugünkü tarifimi okulda sevgili Serap’cım anlatmıştı. Hiç yufka kullanmadan ve de en önemlisi içinde pırasa olduğunu anlamadan yiyeceğiniz nefis bir börek:) Bence hemen tarife geçelim:)

 

Malzemeler

4 – 6 Kişilik

2 adet pırasa

3 adet orta boy patates

2 adet yumurta

1 yemek tabağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

Üzerine sürmek ve serpmek için;

1 adet yumurtanın sarısı

Susam, çörek otu

 

Yapılışı

Pırasaları bir tencerede haşlayın. Ezin ve suyunu iyice sıkın.

Ayrı bir tencerede de kabukları ile patatesleri haşlayın. (Patatesin kabuklarını soymadan haşlayın. Çünkü bu tarifimizde ezip püre gibi kullanacağımız için, içine fazla su çekip cıvık olmasını istemiyoruz )

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin ve bir kaba alın.

Üzerine ezilmiş pırasaları, yumurtaları, rendelenmiş kaşar peynirini ve baharatları ilave edin. Dilerseniz doğranmış dereotu da çok yakışacaktır. Ekleyebilirsiniz.

Yağlanmış fırın kabına tüm karışımınızı döküp düzeltin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.

170 derecelik fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar pişirin.

Dilimleyerek ılık servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>