Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Herkese kocaman bir merhaba:) Sabah oldukça yoğun bir trafik ile işe geldim. Sanırım bugünkü köprünün kapanma olayından dolayı, yoğunluklar şimdiden başlıyor. Herkes işini sabahtan bitirmeye çalışıyor. Hayırlısı bakalım:) Herkesin günü ışıl ışıl, sağlık dolu ve güzel geçsin:)

Bugün sizlere nefis bir tarifim var. Tam mevsimi. Tezgahlarda çok lezzetli ayvalar var. Bize de evdeki ablamız canım Meryem ablacım, Adapazarı’ndan getirdi. Ayva zaten lezzetli olunca, reçeli de haliyle daha lezzetli oldu. Daha önce sizlerle Ayva Reçeli tarifi paylaşmıştım. Bu sefer marmelat şeklinde rendeleyerek yaptım. Bu şekli ile evde daha çok seviliyor:) Bence siz de tam zamanı iken mis gibi kaynatın evde:)

 

Malzemeler

4 adet ayva

4 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

3 adet karanfil

Yarım limonun suyu

 

Yapılışı

Ayvaların hepsini yıkayıp kabuklarını soyun ve tencerenin içine rendeleyin.

Ayvanın çekirdeklerini de atmayıp tencerenin içine koyun.

Üzerine toz şeker, su ve karanfili ekleyip ocağa alın.

Ayvalar tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. (Rendelediğiniz ayvalar iyice yumuşasın).

Ayvalar yumuşayıp, şerbet kıvam bulmaya başlayınca (Bunu anlamak için soğuk bir çay tabağına biraz reçelinizden koyup bekleyin. Tabağı hareket ettirdiğinizde hemen akıyorsa, reçelinizin biraz daha kaynamaya ihtiyacı var demektir. Yanız, şunu da unutmayın, reçel bekledikçe de koyulaşır).

Yarım limonun suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. (Limon suyunu kristalleşmesini önlemek için ekliyoruz).

Kavanozlara paylaştırıp tamamen soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>