Domates Soslu Gnocchi

Domates Soslu Gnocchi

Herkese kocaman bir merhaba. Havalar artık iyiden iyiye soğumaya başladı. Kış geldi ama sanırım ben henüz kış moduna giremedim. Havaların soğuması garibime gidiyor:) Kar yağmasın, yollar tıkanmasın lütfeeennn diye dolanıp duruyorum tüm gün:) Bakalım bu kışı nasıl geçireceğiz:)

Bugün sizlere iyi bir domates sosu nasıl yapılırı anlatarak Gurme212’den aldığım nefis gnocchi (niyokki diye okunur) ile yaptığım makarnamın tarifini vereceğim. Gnocchi makarna, haşlanmış patates ile yapılan bir hamura sahip ama diğer makarna hamurlarından biraz daha farklı. Mutlaka da bir sos ile ya da üzerine bir şey serpilerek yenebiliyor. Yani çok çok lezzetli bir makarna türü ve de bu çok sevdiğim bu makarnayıGurme212’de bulduğumda çok mutlu oldum ve hemen aldımJ Kesinlikle çok lezzetli.

Dediğim gibi tek başına yenmesi biraz tatsız gelebilen bir makarna olduğu için ben de güzel, lezzetli bir domates sos yapmak istedim. Domates Sos, uluslararası standartlarda 6 temel sostan biridir. Bu sostan türeyen birçok sos daha mevcuttur. Bugün temelini göreceğiz. Bu sos, birçok yemekte lezzet verici olarak kullanabileceğiniz nefis bir sostur:)

 

Malzemeler

4 – 6 Kişilik

1 paket Gnocchi makarna

1 diş sarımsak

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

3 adet domates

3 yemek kaşığı domates rendesi (Eğer domatesleriniz iyideğil, renk ve tat vermiyorsa ekleyebilirsiniz).

1 dal taze kekik (doğranmış)

1 dal taze fesleğen (yoksa bir tutam toz fesleğen) – (doğranmış)

Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber

Üzeri için;

Rendelenmiş parmesan peyniri ya da Kars gravyeri

 

Yapılışı

Domateslerin yeşil saplarını çıkarıp arka kısımlarını, çok derine inmeden bıçak ile çarpı (X) olacak şekilde kesin.

Kaynayan suya atıp, çok fazla değil, kabukları hafif açılıncaya kadar 10 – 15 saniye bekletin.

Çıkartıp soğuk suya daldırın ve kabuklarını komple çıkartın. Bu şekilde soyduğunuz domatesleri her türlü sosta kullanabilirsiniz.

Ayçiçek yağını tencereye koyup biraz ısıtın ve ufak (bırnaz) doğradığınız sarımsağı ilave edip kokusu çıkana kadar, yakmadan kavurun.

Üzerine yine ufak (bırnaz) doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine concasse (küp) doğradığınız domatesleri koyup pişirmeye başlayın. Belirttiğim gibi, domatesleriniz mevsim gereği renksiz ve sulu değilse domates püresi ya da domates salçası kullanabilirsiniz.

Suyunu çekmeye başladığında içine doğranmış taze baharatlarınızı, tuz ve karabiberi ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvam için rondoya aktarıp çektirin.

Ayrı bir tencerede makarna için su kaynatın.

Kaynayan suya makarnanızı ve tuzu ilave edin. (Tuzu suyunuz kaynadıktan sonra ekleyin çünkü tuz, suyun kaynama noktasını geciktirir).

Makarnanız yumuşadıktan sonra suyunu süzüp sıcak sosunuz ile birleştirin.

Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri y da Kars gravyeri serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>