Sebzeli Levrek Buğulama ve Cookplus

Sebzeli Levrek Buğulama ve Cookplus

Herkese merhaba. Bugün size çok çok lezzetli bir yemek tarifi vereceğim. Hem de kısaca Karaca’dan bahsedeceğim. Aslında yıllardırKaraca’yı hepimiz az çok biliriz. 1973 yılında Eminönü’nde ufak bir cam dekor atölyesi olarak başlayan ve günümüzde zücaciye sektöründe tartışılmaz bir isim haline gelen Karaca, şimdide seramik tabanlı tencere ve tavaları ile piyasada. Ama bence sadece uzaktan bilgi sahibi olmadan, mutlaka evinizde deneyerek emin olun. Ben zaten uzun zamandır evimde, seramik tabanlı tencere ve tava kullanıyorum. Hem yanmaz yüzeyli olması, hem ısıyı iyi hapsetmesi, hem de ilerleyen zamanlarda zararlı maddeler ortaya çıkartmaması açısından kesinlikle tercih sebebim. Bu ve daha birçok ürünü görmek için sizde mutlaka bir Cookplus sayfasını ziyaret edin.

İşte bu amaçla, geçtiğimiz haftalarda, Serkan Bozkurt’un yeni taşındığıChef’s Table Mutfak Akademisi’nde toplandık. Cookplus ile “Yaza Merhaba” dedik. Birbirinden lezzetli tarifleri, Karaca’nın seramik tabanlı ürünlerini kullanarak hazırladık. Ben, etkinliğimizi takip eden hafta sonu, kendi ölçülerim ve malzemelerim ile de tekrar hazırladım yemeği. İşte hepinizin, evinizde rahatlıkla ve kolayca hazırlayabileceği, pratik ve çok lezzetli bir balık yemeği tarifi.

 

Malzemeler

4 kişilik

2 adet levrek (Bir tanesi yaklaşık 1,3 kg. Ben büyükçe aldımbirazJ))

2 adet orta boy patates

1 adet kabak (Girit kabağı da olur. Girit kabağıkullanırsanız 2 adet kullanın)

1 adet kırmızıbiber

1 adet çarliston biber

200 gram mantar

200 gram istiridye mantarı

7-8 adet arpacık soğan

4-5 adet sarımsak

5-6 adet çeri domates

3-4 dal taze kişniş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı krema

Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber

 

Yapılışı

Öncelikle balıklarınızın filetosunu çıkartın. (Ya da balıkçınızdan filetosu çıkarılmış olarak alın). Fileto çıkarma konusunda o gün, Serkan şefimiz bize çok güzel bilgiler verdi ve öğretti. Bilmek ayrıdır, öğretmeyi bilmek ayrıdır hep derim. O hafta sonu öğrendiğim her şeyi uygulamış ve de tekrar başarılı olmuştum. O yüzden bu noktada da kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Aşağıdaki fotoğraflarda da göreceğiniz gibi, zor pişen sebzeden kolay pişene doğru sebzeleri diziyoruz. Tencerenin en altına, soyup halka şeklinde doğradığımız patatesleri diziyoruz.

Üzerine yine halka doğranmış kabakları, onun üzerine de doğranmış renkli biberlerimizi yerleştiriyoruz.

Kültür mantarlarımızı soyup dilimliyoruz ve onları elimizde parçaladığımız istiridye mantarları ile beraber tenceremize ilave diyoruz.

Halka doğranmış arpacık soğanlar ve sarımsaklardan sonra, ikiye bölünmüş çeri domateslerimizi de ekliyoruz.

Doğranmış kişnişlerimizi de üste koyduktan sonra fileto balıklarımızı yerleştiriyoruz.

Zeytinyağı ve kremayı üzerlerine gezdirip, tuz ve karabiberi serpiyoruz.

1

Tencerenin kapağını kapatıp önce kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Pişirmeye kısık ateşle başlamamızın sebebi, tencereye hiç su koymadığımız için sebzeler kısık ateşte suyunu versin istiyoruz.

Tencerenin kapağı buğulanmaya başlayınca ocağı orta ateşe getirip yemeğinizi tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada balığınızda zaten pişmiş olacak.

Sebzeleri ile beraber tabağa koyup sıcak servis yapın.

Bu güzel davet için öncelikle Ayşenur Hanım’a, Karaca’ya, verdiği tüm bilgiler, gösterdiği ev sahipliği ile her zamanki gibi farklılığını ortaya koyan Serkan Bozkurt Şefime ve tüm güzler yüzleri için Chef’s Table Muftak Akademisi çalışanlarına teşekkür ederim.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>