Kuzu Kavurma

Kuzu Kavurma

Yepyeni bir haftadan herkese merhaba. Çok keyifli ve dostlarla geçen bir hafta sonundan sonra yoğun bir haftaya daha başladık. Neyse lafı çok uzatmadan çok lezzetli ve sizleri çok yormayacak bir tarifle daha sizlerleyim. Tarifi yazarken size kavurma ile ilgili de bilgiler vereceğim.


Malzemeler

4 Kişilik

500 gram orta yağlı kuzu eti

3 yemek kaşığı zeytinyağı

8 adet arpacık soğan

5 diş sarımsak

Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber, bir tutam kekik,pul biber (dilerseniz)

 

Yapılışı

Öncelikle kavurma yapılışı ile ilgili bir takım bilgiler vermek istiyorum. Kavurma aslında koyun eti ile yapılır ancak bizim evde pek sevilmediği için ben kuzu eti ile yapıyorum. Ancak siz evlerinizde koyun eti ile yaparsanız, kokusunu bastırmak için içine bir miktar tarçın ilave edebilirsiniz.

Kavurma etini alırken, etinizin orta veya tam yağlı olmasına dikkat edin. Kuşbaşı doğrarken de ara ara üstlerinde yağlarını bırakın. Hepsini temizlemeyin.

Dilerseniz kavurmayı dana eti, tavuk ya da hindi eti ile de yapabilirsiniz. Hindi eti ile yaptığınızda biraz daha sert olacaktır.

Gelelim tarifimize; yağınızı ısıttığınız tencerenize soyduğunuz arpacık soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun.

Etleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Soyup bütün halde bıraktığınız sarımsakları da ekledikten sonra, etlerinizi saldıkları suyu çeken kadar pişirmeye bırakın.

Suyunu çektiğinde hala pişmediyse bir çay bardağı sıcak su ilave edin. (Pişene kadar ara ara ilave edebilirsiniz).

Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ve kekiğini ilave edin.

Yanında güzel demlenmiş bir pilav ile sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>