Tavuklu Sebzeli Noodle

Tavuklu Sebzeli Noodle

Yılın ilk çalışma gününden kocaman bir merhaba:) Biliyorum bir gün gelecek ve yine diyeceğiz ki zaman yine çabuk geçti ve yılın sonu geldi:) Bunu yazın bir kenara. Yalnız yılbaşı hafta sonuna gelmiş olmasına rağmen sanki bana uzun bir bayram tatilinden çıkmışız gibi geliyor nedense. Yani Cuma günü arabayı nereye park ettiğimi bile unutmuşum o derece yani:) Neyse ben her zamanki gibi lafı çok uzatmadan Gülben 2011 programında yaptığım noodle yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu noodle’ı bize geçtiğimiz hafta sonu kahvaltıya gittiğimizB&N sevgili Hüseyin Kurt vermişti. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Noodle aslında Çin eriştesi – Çin makarnası olarak geçiyor. Türkiye’de son 2-3 senedir noodle sevilmeye başlandı. Uzak doğu mutfağının klasik bir yemeği olarak bilinen noodle’ın makarnadan farkı bir ön pişirme işleminden geçmesi. Genellikle normal unla yapıldığı gibi pirinç unundan da yapılıyor. İnce uzun ve kıvrımlı şekilleri var. Makarnadan daha hızlı haşlanıyor. Fazla abartılmadığı sürece kilo da yapmıyor.

 


Malzemeler

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet kırmızı biber

3 dal taze soğan

Yarım paket noodle

1 paket Iglo nuggets ( Yok ise 2 parça göğüs tavuk eti alıp istediğiniz şekilde – küp küp ya da şeritler halinde – kesip yumurta ve galeta ununa bulayabilirsiniz)

2 yemek kaşığı Yonca riviera zeytinyağı

Tuz, karabiber

Yeteri kadar su

 

Yapılışı

Kabakları kabak soyacağı ile soyun. Havuçları tıraşlayın.

Tüm sebzeleri (kabak, havuç ve kırmızı biberi) julyen (ince ince) biçimde doğrayın.

Wok tavasına zeytinyağını koyup doğradığınız sebzeleri önce havuç olmak üzere ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.

Ardından ufak ufak doğradığınız taze soğanları da ilave edin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve pişince bir kenara alın.

Tavukları fırına koyup pişirin. (Eğer Iglo kullanmayacaksanız istediğiniz şekilde kestiğiniz göğüs tavuk etlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın ve fazla yağını alması için bir havlu kağıt üzerine koyun).

Noodle’ların üzerini geçecek kadar kaynar suda 5-6 dakika haşlayın.

Suyunu süzün ve kızarttığınız tavuklar ve kavurduğunuz sebzelerle beraber karıştırıp bir tabağa alın.

Sıcak servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>